Ülo Toomsalu • 15. oktoober 2002 kell 6:54

SLÕL: Politsei uurib Kohtla-Järve õhusaastamist

Ida-Viru kriminaalpolitsei hakkab uurima, mis tekitas Kohtla-Järvel lämmatavaid haisupilvi.

Ida-Viru prokuratuur alustas kriminaalmenetluse eraisikust juristi Valeri Telenkovi avalduse alusel, kes palus selgitada haisupilvede tekitaja. Kriminaalmenetlus alustati karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb keskkonna saastamist ning mille eest kohtus süüdimõistmisel saab süüdlasi karistada rahatrahviga, kirjutab SL Õhtuleht.

Ida-Viru politsei pressiesindaja Kristo Kelderi sõnul tekkis Kohtla-Järvel õhku imelik hais selle aasta suvel.

?Hais oli hingemattev, eriti öösiti,? ütles Kristo Kelder SL Õhulehele. ?Magada oli võimatu,? lisas Ida-Viru politsei ülemkomissar Viktor Zemt?ugov. Tema hinnangul meenutas hais halvaks läinud muna lehka.

Kelderi kinnitusel hakkab kriminaalpolitsei uurima, mis haisu põhjustas. Ka peab uurimine selgitama, kuivõrd ohtlik see tervisele oli.

?Ma tahan ainult seda, et inimeste mürgitamine lõpetataks ja et sellised keemiarünnakud, nagu on olnud tänavu suvel, enam ei korduks,? on Valeri Telenkov öelnud ajalehele Põhjarannik ?Ma kogun praegu arstide käest võimalikult palju üksikasjalikke eksperdiandmeid sellise saaste võimalike mõjude kohta inimeste tervisele.?

Hetkel kuum