Ülo Toomsalu • 21. oktoober 2002 kell 5:05

Järva Teataja: Järvamaa teemasinad osutusid liiga raskeks

Järvamaal tee-ehituse jaoks asfalti vedavaid autosid kaalunud politseinikud avastasid, et veokite teljekoormus on lubatust suurem.

Järva politseiprefektuuri patrull- ja liiklusjärelevalvetalituse politsei juhtivinspektor Ralf Lahesoo ütles, et neljapäevase politseioperatsiooni ajal kaalusid nad viit asfalti vedanud veokit ja neil kõigil oli teljekoormus lubatust tonn kuni poolteist tonni suurem, kirjutab Järva Teataja.

?Üllatav, et inimesed, kes ise teid ehitavad, neid ka lõhuvad,? sõnas Lahesoo.

Aktsiaselts Aspi töödejuhataja Silvar Savolainen polnud rahul, et politsei nende firma autojuhte teljekoormuse ületamise eest karistab. Seda, et masinate teljekoormus oli lubatust suurem, Savolainen ei eita, kuid tee-ehitajana kinnitab ta, et teed see ei lõhu. ?Metsaautod sõidavad sealt kogu aeg mööda, miks neid ei kontrollita,? sõnas ta.

Savolainen selgitas, et autode üldkaal polnud lubatust suurem. Kuna asfaldimass ei paikne kastis aga ühtlaselt, oli teljekoormus suurem. ?Meil pole siin midagi teha, sest tehasest asfalt sedasi kasti lastakse,? sõnas ta.

Savolainen ütles, et kui politsei ka edaspidi nende autosid kaaluma tuleb, siis nii töö üksnes venib ja sellest ei saa kasu keegi. ?Politsei oleks võinud ikka mõistvam olla, mitte nii agressiivselt käituda,? lisas ta.

Hetkel kuum