• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Järva Teataja: Järvamaa teemasinad osutusid liiga raskeks

  Järvamaal tee-ehituse jaoks asfalti vedavaid autosid kaalunud politseinikud avastasid, et veokite teljekoormus on lubatust suurem.

  Järva politseiprefektuuri patrull- ja liiklusjärelevalvetalituse politsei juhtivinspektor Ralf Lahesoo ütles, et neljapäevase politseioperatsiooni ajal kaalusid nad viit asfalti vedanud veokit ja neil kõigil oli teljekoormus lubatust tonn kuni poolteist tonni suurem, kirjutab Järva Teataja.
  ?Üllatav, et inimesed, kes ise teid ehitavad, neid ka lõhuvad,? sõnas Lahesoo.
  Aktsiaselts Aspi töödejuhataja Silvar Savolainen polnud rahul, et politsei nende firma autojuhte teljekoormuse ületamise eest karistab. Seda, et masinate teljekoormus oli lubatust suurem, Savolainen ei eita, kuid tee-ehitajana kinnitab ta, et teed see ei lõhu. ?Metsaautod sõidavad sealt kogu aeg mööda, miks neid ei kontrollita,? sõnas ta.
  Savolainen selgitas, et autode üldkaal polnud lubatust suurem. Kuna asfaldimass ei paikne kastis aga ühtlaselt, oli teljekoormus suurem. ?Meil pole siin midagi teha, sest tehasest asfalt sedasi kasti lastakse,? sõnas ta.
  Savolainen ütles, et kui politsei ka edaspidi nende autosid kaaluma tuleb, siis nii töö üksnes venib ja sellest ei saa kasu keegi. ?Politsei oleks võinud ikka mõistvam olla, mitte nii agressiivselt käituda,? lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: hüvasti, administraator ja garderoobitädi!
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Riigikohus muutis kevadel vastutuse põhimõtteid kortermajade veetorude purunemisel
Tänavu kevadel tegi riigikohus olulise otsuse kortermaja veetoru lõhkemise juhtumis.
Tänavu kevadel tegi riigikohus olulise otsuse kortermaja veetoru lõhkemise juhtumis.