21. oktoober 2002 kell 14:54

Saksa majandust ähvardab maksukoormuse suurendamine

Praegu, mil kantsler Gerhard Schröder on tagasi võimul, tundub kindel kaotaja olevat Saksamaa majandus, väidab majandusprofessor Jürgen von Hagen.

Hageni väitel on Schröder unustanud maksude alandamise lubadused ning Saksamaa majanduslikud väljavaated muudab süngeks terenduv maksude tõstmine. Bensiiniaktsiisi tõstmine on kavandatud 2003. aasta jaanuari. Samaks ajaks kavandatud tulumaksu vähendamine on edasi lükatud. Valimisjärgsed poliitikute avaldused kubisevad kõrgematest omandimaksudest, ettevõtlusmaksudest ja lisandväärtusmaksu suurendamisest, mis on täpselt vastupidine sellele, mida Saksamaa majandus vajab, kirjutab Bonni Ülikooli juures tegutsevas majanduspoliitika uurimiskeskuses töötav Hagen homse Äripäeva arvamusküljel ilmuvas kommentaaris.

Hageni sõnul on Saksamaa probleemiks veel ka sotsiaalhoolekande süsteem, mis tagab madala kvalifikatsiooniga töölistele kõrge sissetuleku ja seetõttu ei ole nad huvitatud töö otsimisest. Schröderi kavandatavad reformid seda probleemi ei lahenda, väidab Hagen.

Hetkel kuum