• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansata oleks börsi käive olematu

  Tallinna börsil sooritati eile 33 tehingut, mis andis käibeks 4,1 miljonit krooni.
  Kui Hansapanga aktsia 3,3 miljoni kroonist käivet mitte arvestada, jäi ülejäänud väärtpaberite arvele 760 000 krooni. Kauplemispäevi, kus ilma Hansapangata tuleks käive alla miljoni krooni, on septembri viimastel päevadel ja oktoobris olnud päris palju. 10. oktoobril, mil börsi kogukäive oli üle 15 miljoni krooni, tuli pea kogu käive Hansapanga arvelt. Ülejäänud väärtpaberid andsid tookord käibeks 417 000 krooni. Aga see ei olnud rekord. 18. juunil oli Hansapanga aktsia käive 11,2 miljonit krooni ja ülejäänud väärtpaberid andsid kokku käibeks 72 000 krooni. Vastupidine rekordpäev oli aga 30. mail, mil kaubeldi viimast päeva Telekomi dividendiõiguslike aktsiatega, siis andis kauplemine Hansapanga aktsiaga vaid 1,1 miljonit krooni börsi 152,8miljonilisest kogukäibest.
  Ka hinnaliikumised olid eile suhteliselt väikesed. Äripäeva indeks langes 0,06 protsenti, 545,42 punktini. Põhinimekirja suurim langeja oli Hansapanga aktsia, mis odavnes 0,74 protsenti, 209,67 kroonini. Eesti Telekomi aktsia hind langes 0,60 protsenti, 78,39 kroonini. Telekomi aktsia käive oli 194 000 kr.
  Üle 100 000kroonise käibe andis veel erastamisväärtpaber, mis odavnes 0,35 protsenti, 88,87 sendini, ja Harju Elektri aktsia, mis kallines 4,75 protsenti, 34,42 kroonini. Viimane oli ka kõige enam kallinenud väärtpaber.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.