• Jaga lugu:

  Rootsi plaanib Eesti lülitada maksuparadiiside nimekirja

  Rootsi rahandusministeerium esitas ettepaneku Rootsi firmade maksuparadiisides olevates tütarfirmades teenitud kasumi otsemaksustamiseks. Praeguste Gibraltari, Bermuda, Kanalisaarte kõrval plaanitakse nimekirja lülitada ka Iiri, Sveits ja Eesti.

  Seega võivad Rootsi rahandusministeeriumis kaalumisel olevad maksumuudatused Eestis tütarettevõtteid omavad Rootsi finantsasutused topeltmaksustada.
  Plaan puudutab otseselt Ühispanga ja Hansapanga suuromanikke SEBi ja Swedbanki, kirjutas nädalavahetusel Rootsi majandusleht Dagens Industri. Teistel elualadel tegutsevaid firmasid ettepanek ei puuduta.
  ?Mõned firmad võivad seepeale oma tegevuse üle kolida näiteks Lätti, mis plaanib 2004. a tulumaksu alandada praeguselt 22 protsendilt 15-le, või Leetu, kus maksumäär on juba 15%,? ütles lehele maksuekspert Christian Axelsson firmast Rödl Partner.
  Uute reeglite eesmärk on takistada Rootsis teenitud kasumi ümberkantimist maksuvabaks kapitalituluks osalusest madalalt maksustatud välisfirmas. Ettepaneku järgi puudutaksid uued reeglid nii Eesti tütarfirmast teenitud kasumit, dividende, intresse kui rojalteid.
  ?Rootsi panku maksustataks seega Eesti tütarfirma teenitud kasumilt jooksvalt, ilma et kasum oleks Rootsi emaettevõttele välja makstud,? ütles Axelsson.
  Kui Rootsis aasta aastalt Eestis teenitud ja maksustatud tegevuskasum lõpuks Rootsi emaettevõttele välja makstakse, ei saa seda Rootsi seaduste järgi maksustada. Eesti seaduste järgi maksustatakse aga dividendid 26%ga. Kui kogu kasum välja jagatakse, maksustatakse see sisuliselt kaks korda, ütles Axelsson.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.