Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsi plaanib Eesti lülitada maksuparadiiside nimekirja

  Rootsi rahandusministeerium esitas ettepaneku Rootsi firmade maksuparadiisides olevates tütarfirmades teenitud kasumi otsemaksustamiseks. Praeguste Gibraltari, Bermuda, Kanalisaarte kõrval plaanitakse nimekirja lülitada ka Iiri, Sveits ja Eesti.

  Seega võivad Rootsi rahandusministeeriumis kaalumisel olevad maksumuudatused Eestis tütarettevõtteid omavad Rootsi finantsasutused topeltmaksustada.
  Plaan puudutab otseselt Ühispanga ja Hansapanga suuromanikke SEBi ja Swedbanki, kirjutas nädalavahetusel Rootsi majandusleht Dagens Industri. Teistel elualadel tegutsevaid firmasid ettepanek ei puuduta.
  ?Mõned firmad võivad seepeale oma tegevuse üle kolida näiteks Lätti, mis plaanib 2004. a tulumaksu alandada praeguselt 22 protsendilt 15-le, või Leetu, kus maksumäär on juba 15%,? ütles lehele maksuekspert Christian Axelsson firmast Rödl Partner.
  Uute reeglite eesmärk on takistada Rootsis teenitud kasumi ümberkantimist maksuvabaks kapitalituluks osalusest madalalt maksustatud välisfirmas. Ettepaneku järgi puudutaksid uued reeglid nii Eesti tütarfirmast teenitud kasumit, dividende, intresse kui rojalteid.
  ?Rootsi panku maksustataks seega Eesti tütarfirma teenitud kasumilt jooksvalt, ilma et kasum oleks Rootsi emaettevõttele välja makstud,? ütles Axelsson.
  Kui Rootsis aasta aastalt Eestis teenitud ja maksustatud tegevuskasum lõpuks Rootsi emaettevõttele välja makstakse, ei saa seda Rootsi seaduste järgi maksustada. Eesti seaduste järgi maksustatakse aga dividendid 26%ga. Kui kogu kasum välja jagatakse, maksustatakse see sisuliselt kaks korda, ütles Axelsson.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Inglise keskpank kavatseb karmistada krüpovaluuta reegleid
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.