• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raamat maksuvaidluste tulemustest

  n Raamatusse on koondatud kõik riigikohtu poolt tehtud maksualased kohtulahendid alates riigikohtu tegevuse taasalustamisest. Riigikohtu lahenditel on oluline tähendus ka väljaspool konkreetset kohtuasja, mistõttu on tegemist kasuliku abivahendiga kõigile, kes on seotud tänapäeval nii kergesti tekkivate maksuvaidlustega.
  Nagu raamatu üks koostajatest Lasse Lehis eessõnas märgib, aitab riigikohtu seisukohtadega kursisolek ära hoida potentsiaalseid vaidlusi sarnastel teemadel ning nii mõneski lahendis toodud selgitused aitavad paremini mõista paljude maksuseaduste sätete eesmärki ja sisu ning sätetevahelisi seoseid. Riigikohtu lahendeid tsiteeritakse tihti nii maksumaksjate, maksuameti kui ka kohtute poolt.
  Lahendite tekstid pärinevad riigikohtu veebileheküljelt www.nc.ee.
  Lisaks kohtuotsuste tekstidele on raamatus toodud ka lühikesed kommentaarid. Samuti on iga lahendi alguses toodud annotatsioon olulisematest riigikohtu seisukohtadest.
  Oluline lisainfo on õigusaktide erinevate redaktsioonide võrdlus.
  Kohtulahendid on varustatud märksõnadega ning väljaande lõpus on ka märksõnastik, mis hõlbustab raamatu kasutamist.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.