3. november 2002 kell 22:00

Tiit Vähi hoiatas krooni devalveerimise tagajärgede eest

Rahareformi ühe läbiviija, ekspeaminister Tiit Vähi hinnangul võib krooni devalveerimine olla Eesti majandusele hukatuslik. Vähi ütles Koonderakonna kongressil peetud kõnes, et kuigi fikseeritud kroon võib hakata majanduse arengut pidurdama, ei ole devalveerimine väljapääs, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi. Vähi lisas, et pärast devalveerimist kaotaks Eesti rahasüsteem oma usaldusväärsuse, mille tagajärjel jääksid intressimäärad pikaks ajaks kõrgele.

Hetkeseis: Pärast 1997. a börsikriisi ja sellele järgnenud rubla devalveerimist tegid spekulandid mitu rünnakut krooni vastu. Kroon pidas neile rünnakutele edukalt vastu ja seetõttu on krooni devalveerimise jutud Eestis päevakorrast kadunud. Tõenäoliselt hakatakse krooni võimalikust devalveerimisest kõnelema taas eurole üleminekul.

Hetkel kuum