6. november 2002 kell 10:42

Lääne Elu peatoimetaja: ametnikele oleks vaja ajakirjandusalast koolitust

Lääne Elu peatoimetaja Lehte Ilves ütles, et omavalitsuste ametnikele oleks vaja koolitust, et tutvustada, mis ajakirjandus on.

?Vallavanemad ja omavalitsuste juhid pole aru saanud, mis asi ajakirjandus on. See näitab ajas mahajäämist, kui keegi arvab, et ajalehe juhtkiri on viimase instantsi tõde,? ütles Ilves. ?Tänapäeval pole see nii.?

Eile teatas Läänemaa Omavalitsuste Liit Läänemaa portaalis (<#loe siit=http://portaal.laanemaa.ee/article/articleview/1656/1/1/>), et kui Lääne Elu nende soove ei arvesta, pöördutakse Avaliku Sõna Nõukogu poole ja kutsutakse maakonnas ellu alternatiivne ajaleht.

Varasem rajoonileht Töörahva Lipp, mis nõukogude aja lõppedes hakkas kandma nime Läänlane, hääbus konkurentsivõitluses eraomanduses Lääne Eluga.

Ilvese hinnangul ei suuda Läänemaa reklaamiandjad kahte isemajandavat lehte toita. Samas peab ta alternatiivse lehe doteerimist omavalitsuse poolt ebaausaks. ?Leian, et maksumaksja raha eest pole seda aus teha,? lausus Ilves.

Ilves märkis, et omavalitsusjuhtide etteheited Lääne Elule pole põhjendatud. Pole lehte, kuhu ei satuks vahel faktivead, kuid Lääne Elu on tekkinud apsakad parandanud. ?Ma ei tea, mis nad tahavad. Ajakirjanikud peavadki olema ametnike suhtes kriitilised,? kommenteeris Ilves süüdistusi. ?Me pigem pole vahel piisavalt järjekindlad ja ei kirjuta kõigest, mis vääriks.?

Hetkel kuum