• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA tippjuhid ootavad nõrka majandust

  ?Meie maa majanduse taastamine pole olnud tugev,? ütles organisatsiooni juht, International Paperi juhatuse esimees John T. Dillon. ?Juhatuste esimehed ei näe meie küsitluse järgi olukorra olulist paranemist 2003. aastal.?
  Enamik firmajuhte ootab tuleval aastal töötajate arvu vähenemist, kapitalikulutuste jäämist praegusele tasemele ning USA majanduse nõrkust ehk 2 või madalamat kasvu.
  Eile kohtusid Washingtonis organisatsiooni liikmed, et arutada majanduse olukorda ja seda, mida nad saaksid selles osas ära teha. Küsitluse tulemused saadeti Valgesse Majja ja USA Kongressile.
  ?Ma arvan, et mõningaid lisastiimuleid on vaja,? ütles Dillon. ?Kui majandus kasvab 2, ei suuda me paranada tööhõivet.?
  71 küsitletutest ootab tuleval aastal vähemalt 5 müügi kasvu. Dilloni sõnul ei piisa sellest, et hoogustada kapitalikulutusi, mille kasv on olnud negatiivne kaks aastat. Firmad ei ole suutelised tõstma hindu, mis mõjub kasumlikkusele.
  60 küsitletutest ootab, et nende firmade töötajate arv väheneb 2003. aastal keskmiselt 3,8, samas kui 28 ootab palgalehel olijate arvu jäämist praegusele tasemele. Vaid 11 ootab töötajate arvu kasvu.
  57 ootab firma kapitalikulutuste jäämist 2003. aastal 2002. aasta tasemele. 24 ootab kulutuste kahanemist ja 19 kasvu.
  64 ootab majanduse vähem kui 2 kasvu 2003. aasta plaane tehes. 36 ootab majanduse 2 või kiiremat kasvu. USA majandus on kasvanud viimasel aastakümnel keskmiselt 3,2 aastas.
  71 küsitletutest ootab müügi kasvu, 19 müügi jäämist selle aasta tasemele ja 9 kahanemist.
  USA majandus kasvas septembris lõppenud kvartalis 3,1. Samas näitavad viimased numbrid, nagu tarbimine, tarbijausaldus ja tööpuudus, et majanduskasv on aeglustunud. Paljud ootavad selles kvartalis USA majanduse alla 2protsendist kasvu.
  Autor: ÄP Online
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.