• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Läti lükkab tagasi süüdistused seoses tankeri katastroofiga

  Läti ei oma mingit seost tanker Prestige avariiga Hispaania ranniku lähedal, mis tekitas ökoloogilise katastroofi Atlandi ookeanis.

  Sellest teatasid Läti ametiisikud kommenteerides välisajakirjanduses ilmunud teateid Läti osast intsidendis, edastab RIA Novosti.
  Sankt-Peterburgist 50 000 tonni masuudiga tulnud tanklaevale Prestige tehti Läti territoriaalvetes, umbes 10 km kaugusel Ventspilsist, lisalaadimine. Avamerel pumbati juurde veel 27 000 tonni masuuti, mis toimetati kohale Klaipeda (Leedu) sadamast.
  Sealjuures ei hakanud tööle automaatseadeldis, mis pidi kontrollima laeva reservuaaride täituvuse taset, mille tulemusel osa masuuti valgus laevatekile, väike osa sattus ka merre. Selle eest tehti Prestige kaptenile trahvi 5000 lati (üle 8000 dollari) ulatuses.
  Prestige on ehitatud üle 26 aasta tagasi ja 1999.aastast loeti ohutusnormidele mittevastavaks. Tanker kuulub Kreeka kompaniile ja sõidab Bahama lipu all, meeskond koosneb filipiinlastest ja rumeenlastest. Kreeklasest kapten on Hispaania võimude poolt arreteeritud ja astub kohtu ette.
  <#Gazeta.ru=http://www.gazeta.ru/lenta.shtml?217234#217234>
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.