• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  WSJ: Venemaa naudib aktsiaturgude renessanssi

  Venemaa naudib aktsiaturu renessanssi, kirjutab mõjukas majandusleht The Wall Street Journal.

  Moskva kauplemissüsteem on viimase kahe aasta jooksul olnud maailma tulusaim aktsiaturg. Möödunud aastal kerkis aktsiaindeks (dollarites nomineerituna) 82 ja sel aastal 35 protsenti, ehkki viie aasta tagusega on see 20 protsenti madalam.
  Aga esmakordselt pärast Venemaa finantskriisi hakkavad välisinvestorid oma investeeringutest midagi tagasi saama. Venemaa aktsiaturule investeeritud rahast on välisinvestorite osatähtsus kerkinud 20 protsendile.
  Kuigi Venemaa on riskantne, usub 10 aastat sealsel finantsturul tegutsev Uus-Meremaalane Stephan Jenning selle tulevikku. ?Venemaa kasvab ja restruktureerib? kinnitas ta ajalehele. Samal ajal peab Jennings aktsiate hindu madalaks isegi nn arenevate turgude standardite mõistes, mis tähendab, et ?investoritele makstakse riski eest?, sõnab ta.
  Venemaa aktsiaturgude suuremateks riskideks peab ajaleht nõrka pangandussüsteemi, sagedast välisinvestorite kohtlemist teise sordi inimestena ning piiatud investeerimisvõimalusi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Tallinna börs lükkas Balti indeksi hooga ülesmäge
1,56% tõusnud Nasdaq Tallinn lükkas ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark üle protsendi kõrgemale.
1,56% tõusnud Nasdaq Tallinn lükkas ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark üle protsendi kõrgemale.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.