Ülo Toomsalu • 21. november 2002 kell 6:30

SLÕL: Reisifirma kasutas reklaamis põhjuseta Markko Märtini nime

Horizon Travel kutsus inimesi Gran Canariale võidusõitu jälgima, kinnitades alusetult, et sinna on kutse saanud ka Markko Märtin.

Edukalt Suurbritannia rallilt koju saabunud Markko Märtin on hämmelduses, kuuldes, et Eestis on Gran Canaria võistlust tema nimega reklaamitud. Ta kinnitab, et novembri lõpus Gran Canarial toimuval The Champions Race`il ta kohe kindlasti osaleda ei kavatse, kirjutab SL Õhtuleht.

Ometi oli veel eile hommikul Horizon Traveli internetileheküljel üleval võidusõidu reklaam, kus teiste kuulsate rallimeeste seas mainitakse ka Märtinit. ?Tule kaasa elama!? ahvatleb reklaamtekst Eesti rallisõpru. Samasisuline reklaam jooksis pidevalt ka televisioonis.

Firma turundusjuht Annika Sillaots tõrjub, et tegu pole sihiliku pettusega. ?Ei ole ju öeldud, et osaleb, vaid et ta on kutse saanud,? otsib ta õigustust. ?See info on saadud Are Ellerilt, kes väidetavalt suhtles Markko Märtiniga selles küsimuses otse. Meie enda jaoks oli see samuti suur üllatus, sest telesaate ?Mootorite maailm? toimetaja peaks olema piisavalt kompetentne isik.?

Sillaotsa sõnul ei tulnud firmal seetõttu pähegi infot kontrollida. (Tund pärast SL Õhtulehe kõnet oli firma Märtini nime reklaamist juba ära võtnud.)

Are Eller on aga pahane, et reisifirma tema nime säärases kontekstis mängu tõi. Ta kinnitab, et pole Märtini osalemist kunagi lubanud.

?Igasugune reklaam tuleb väga täpselt läbi kaaluda, enne kui see lendu lastakse,? pahandab telemees. ?Oskan ainult öelda, et minu poole pöördusid ralli korraldajad, et küsida, kuidas Markkot kätte saaks, plaanides teda võistlustele kutsuda. Rohkem pole ma asjaga tegelnud. Ma hoiatasin neid ka, et kutse ei tähenda, et Märtin võistlustel ka osaleb ja et see selgub alles hooaja lõpus. Sellepärast poleks olnud mõtet Markko nime sellesse reklaami panna.?

Hetkel kuum