• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  SLÕL: Imperaatori luksusvagun sõidab esimesele Moskva-reisile

  3,5 miljonit krooni maksma läinud luksusvagun Imperaatori Salong sõidab täna õhtul kell 16.55 Moskvasse.

  ?Proovisõidud on tehtud ja täna sõidab vagun Moskvasse,' ütles Edelaraudtee Halduse juht Neddy Kramer eile SL Õhtulehele. Suure idanaabri pealinnast naaseb Imperaatori Salong reede hommikul, tuues kaasa hulga kuulsusi.
  ?Võib-olla keegi vahetub, kuid enamik lubatuist tuleb,» loodab Kramer. Kindlasti peaksid Tallinnasse saabuma kinotegelased Ljubov Tolkalina, Aleksandr Mitta ja kultuuriministeeriumi filmindusosakonna juht Sergei Lazaruk. ?Jegor Kont?alovski tuleb ilmselt ka. Nii vähemalt väidab viimane info,? lisas Kramer.
  Riigitegelastest on Eesti Päevalehe andmetel oodata kindralstaabi endist asejuhatajat Valeri Manilovit ja Gennadi Kulikut presidendi administratsioonist.
  Luksusvagun Imperatori Salong hakkab Tallinna ja Moskva vahet sõitma tavalise reisirongi koosseisus. ?Lausa iga päev vist mitte,? tunnistas Kramer. ?Kui ühtegi piletit või kupeed luksvagunisse müüdud pole, siis seda rongi koosseisu ei haagita.?
  Vagunis on kolm kupeed ? hõbedane, sinine ja roheline ? ning nendesse mahub kokku kuus täiskasvanud inimest. Kaasa saab võtta ka lapsi.
  Pileti hinda ei osanud Edelaraudtee eile veel öelda, kindlasti aga hakkab see konkureerima äriklassi lennukipiletite hindadega, sest sisaldab kalleid sööke ja jooke.
  Praegu maksab lend Moskvasse Estonian Airi äriklassis 2000?4000 krooni. Edelaraudtee rongi luksuskupees saab kohale 1445 krooniga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
IT- ja arvutifirmade TOP: keskmise suurusega ettevõtetele muutuvad uued tehnoloogiad liiga kalliks
Äripäeva TOPi saates räägime seekord IKT sektorist. Uute tehnoloogiate ja IT teenuste hinnad on viimasel aastal kasvanud kiiresti. Edasine hinnatõus võib viia olukorrani, kus keskmise suurusega ettevõtete jaoks muutuvad uued tehnoloogiad liiga kalliks ning ettevõtted hakkavad kaotama konkurentsivõimet välisturgudel. IKT ettevõtete jaoks oli aasta väga edukas ja kasv jätkub vääramatult ka järgnevatel aastatel.
Äripäeva TOPi saates räägime seekord IKT sektorist. Uute tehnoloogiate ja IT teenuste hinnad on viimasel aastal kasvanud kiiresti. Edasine hinnatõus võib viia olukorrani, kus keskmise suurusega ettevõtete jaoks muutuvad uued tehnoloogiad liiga kalliks ning ettevõtted hakkavad kaotama konkurentsivõimet välisturgudel. IKT ettevõtete jaoks oli aasta väga edukas ja kasv jätkub vääramatult ka järgnevatel aastatel.