• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Norma tootmisseisak paanikat ei põhjusta

  Norma teatas börsile, et kasutab tööinspektsioonilt novembris saadud luba, ning rakendab ettevõttes osalise tööaja ja osaliselt tasustatava puhkuse järgmise aasta 2.?3. jaanuaril ning 20.?31.jaanuaril. Norma tütarettevõtteid ning suuromanikule Rootsi Autolivile toodangut valmistavat divisjoni see ei puuduta.
  ?Otsustest ei ole midagi hullu, see oli juba enne teada,? lausus Ühispanga strateeg Aivo Kangus.
  ?Aktsionäridel ei ole paanikaks põhjust,? kinnitas Suprema analüütik Triin Palge, tõdedes , et ettevõtte I kvartali müüki see mõjutab.
  Norma suurima ekspordipartneri, Venemaa AvtoVAZi laovarude seis oli juba varem teada ning ka asjaolu, et oktoobri lõpust alanud kahenädalase tootmiskatkestusega olukord oluliselt ei paranenud. Samuti oli Norma võimalik osalise tööaja kehtestamine juba varem teada, rääkis Palge.
  Lisaks AvtoVAZi probleemidele teatas ka autotootja GAZ juht Aleksei Barantsev, et sõiduautode konveier seisatakse 23. detsembril. Uudisteportaali Newsru andmetel ei ole teada, millal konveier taas käivitatakse, selge on vaid, et jaanuaris tehas Volgasid välja ei lase. GAZ on Norma ekspordist andnud 5?7.
  Palge sõnul jaanuar olnud Venemaal pühade tõttu ajalooliselt kõige kehvem kuu ning tõttu Norma valik on igati õigustatud. Palge märkis, et Norma tahab tootmisseisaku ära teha ning seejärel jälle täie hooga edasi liikuda.
  Norma juhatuse esimehelt Peep Siimonilt ei õnnestunud kommentaari saada, sest ta viibib komandeeringus.
  ?Seisak ei jää kestma ning I kvartaliga peaks asi Venemaal normaliseeruma,? lausus Palge.
  Norma tundmatuks jääda soovinud aktsionär tõdes, et töökatkestus ei ole meeldiv, kuid sellega tuleb leppida. Aktsiasse raha paigutades olid teada ka Venemaa riskid ning praegu toimuv on lihtsalt üks osa sellest.
  Rootsi tänavu parima tootlusega investeerimisfondide halduri East Capitali fondijuht Peter Elam Håkansson lausus, et usub Normasse.
  East Capitali Håkassoni juhitav Balti fond on raha paigutanud ka Norma aktsiasse ning Håkasson hindab seda heaks investeeringuks. Fondijuht ei ole ettevõttesse raha paigutanud mitte suuromaniku Autolivi oodatava ostupakkumise pärast, vaid Venemaa turu avarate võimaluste ja potentsiaali tõttu. Tema sõnul oleks Normal ka suuromaniku seisukohalt kasulikum jätkata börsiettevõttena, sest see on hea võimalus juhtkonna motiveerimiseks.
  Aivo Kangus tõdes, et Ühispank soovitab Norma aktsiat osta, kui hind langeb 3,7 euroni ehk siis veidi alla 58 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
PayPal lükkas Pinteresti ostujutud ümber
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Alexela haagisetootja töötab tarnekriisi tõttu noateral
Pärast koroonakriisi paarinädalast kukkumist hakkas Alexela gruppi kuuluva Bestneti haagiseäri püstloodis üles minema. Suure kasvu kõrval on kerkinud aga järgmine probleem – tervisekriis kasvas üle tarnekriisiks, mis on korduvalt seadnud ohtu tehase töö.
Pärast koroonakriisi paarinädalast kukkumist hakkas Alexela gruppi kuuluva Bestneti haagiseäri püstloodis üles minema. Suure kasvu kõrval on kerkinud aga järgmine probleem – tervisekriis kasvas üle tarnekriisiks, mis on korduvalt seadnud ohtu tehase töö.