• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Majandustulemused on heitlikud

  Philipsi viimaste aastate majandustulemused on olnud küllaltki heitlikud. Viimastel aastatel on olnud paremad ja halvemad aastad vaheldumisi. Kui 1998. aastal oli puhaskasum aktsia kohta 4,20 eurot, siis 1999. aastal langes see 1,31 euroni. 2000. aastal tegi kasum hüppe 7,31 euroni aktsia kohta ja möödunud aastal saadi kahjumit 2,04 eurot aktsia kohta. Tegemist oli ka esimese aastakahjumiga alates 1996. aastast, kuid kahjum oli pea kümme korda suurem.
  Dividendid, mida aktsionäridele makstakse, on aasta-aastalt kasvanud ja eelmise aasta dividende ning praegust aktsia hinda arvestades oleks dividenditootlus veidi 2.
  Viimasel kolmel aastal on Philipsi aktsiatesse investeeritud summa MSN Money andmetel vähenenud 45 protsendi võrra, seda ka saadud dividende arvestades. Tehnoloogiaettevõteterohkesse Nasdaqi indeksisse tehtud investeering on samal perioodil kahanenud 64 ja laiemasse S&P 500 indeksisse tehtud investeering 37.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Ignitise tulemusi kergitas kõrge elektrihind
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Eesti saab taastekavast esimesed miljonid peatselt kätte
Euroopa Nõukogu kiitis täna heaks Eesti taaste- ja vastupidavuskava, mis tähendab, et Eestile makstakse peatselt välja 13% ehk ligikaudu 125 miljonit eurot.
Euroopa Nõukogu kiitis täna heaks Eesti taaste- ja vastupidavuskava, mis tähendab, et Eestile makstakse peatselt välja 13% ehk ligikaudu 125 miljonit eurot.
Konkurentsiamet soovitab taastuvenergia toetused üle vaadata
Börsihinna püsiv tõus tähendab konkurentsiameti hinnangul seda, et senised toetused ei ole enam nende andmise eesmärgiga kooskõlas ning neid tuleks vähendada börsihinnaga sidumise teel.
Börsihinna püsiv tõus tähendab konkurentsiameti hinnangul seda, et senised toetused ei ole enam nende andmise eesmärgiga kooskõlas ning neid tuleks vähendada börsihinnaga sidumise teel.