• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Wall Streetile lisandus neljas needus

  Esmakordselt Ühendriikide aktsiaturgude ajaloos oli reede nn neljakordselt neetud päev (quadruple witching) asendades senist kolmekordselt neetud päeva (triple witching), mis oli iga märtsi, juuni, septembri ja detsembri kolmandal reedel. Nendel päevadel lõppesid aktsiate optsioonide, indeksiaktsiate optsioonide ja futuuride realiseerimise tähtajad. Optsioonid on õigused, futuurid aga kohustused osta või müüa aktsiat kindla kuupäeval kindlaksmääratud hinnaga. Kuna tulevikutehingud on finantsvõimendusega väärtpaberitehingud, siis on nende realiseerimistähtaegade päevadel kauplemismahud ja aktsiate hinnakõikumised tavapärasest suuremad. Novembris alustati kauplemist ka aktsiate futuuridega, mille tõttu lisanduski aktsiaturgudele neljas needus.
  Volatiilsust (hindade kõikumist) lisas turgudele ka Nasdaqi 100 ja S&P 500 indeksite koosseisu muutus, mis hakkab kehtima alates tänasest.
  Kõikidele ohtudele vaatamata lõpetas Wall Street jõulueelse nädala tugeva tõusuga. Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 1,75 protsenti 8551,32 punktini, Nasdaqi koondindeksi tõus oli mõnevõrra väiksem ? 0,66 protsenti 1363,05 punktini.
  Üheks säravamaks täheks Ühendriikide aktsiaturul oli spordirõivaste tootja Nike, kes päev varem oli teatanud 18protsendilisest kasumi kasvust eelmises kvartalis. Nike?i hea kvartalitulemus mitte üksnes ei kergitanud aktsia hinda 8,60 protsenti 45,10 dollarini, vaid tõstis ka konkurentide aktsiaid Euroopas. Adidas Salomoni aktsia hind kerkis Franfurdi börsil 3,14 protsenti 82,00 euroni, Puma aktsia aga kallines 1,02 protsenti 69,00 euroni. Analüütikute sõnul peaks suure tegija Nike?i hea tulemus tähendama ka seda, et hästi läeb kogu sektoril.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Bigbanki varade maht ületas esmakordselt miljardi piiri
Bigbanki varade maht kasvas 1,019 miljardi euroni, ületades esimest korda miljardi euro piiri.
Bigbanki varade maht kasvas 1,019 miljardi euroni, ületades esimest korda miljardi euro piiri.