Ülo Toomsalu • 23. detsember 2002 kell 6:05

EPL: Rektor Aaviksool pole konkurente

Tartu Ülikoolis välja kuulutatud rektorivalimistel ei teki praegusele rektorile Jaak Aaviksoole tõenäoliselt võrdväärset konkurenti.

Ülikooli eelmine rektor Peeter Tulviste ütles, et pole kuulnud ühestki reaalsest vastaskandidaadist Aaviksoole, kirjutab Eesti Päevaleht. ?Tundub, et võrdväärset kandidaati polegi, kellel oleks Aaviksooga sarnaseid ?ansse,? lausus Tulviste, kes praegu on ülikoolis arengupsühholoogia erakorraline professor.

Aaviksoo kinnitas, et ta kandideerib valimistel siis, kui keegi ta esitab. ?Olen ülikooli nõukogule õppeaasta algul öelnud, et ma pole vastu, kui mind esitatakse,? ütles Aaviksoo eile. ?Minu kõrvu on jõudnud terve rida nimesid, kes võiksid veel kandideerida, aga ma ei tahaks neid kommenteerida,? lisas ta.

Eelmistel rektorivalimistel kaotanud Tulviste ennustas, et kui Aaviksoole tekib vääriline vastane, siis tuleb see ülikooli n-ö rahateaduskondadest, nagu näiteks molekulaar-bioloogiast. ?Need on teaduskonnad, mis ise suudavad raha teenida ja raha väljastpoolt juurde hankida,? märkis Tulviste. ?Sellest võib tekkida vastasseis ? need valdkonnad, kes ise toime tulevad ja teised, kes elavad ainult ülikooli eelarvest.?

Rektorivalimised toimuvad 28. veebruaril, kuid kandidaadid tuleb esitada 5. veebruariks.

Hetkel kuum