Ülo Toomsalu • 23. detsember 2002 kell 6:11

SLÕL: Haridusministri auto lendas üle katuse

Reede õhtul sõitis teelt välja ja rullis mitu korda üle katuse kahepäevaselt Läti-visiidilt naasva haridusministri ametiauto Audi A6.

Õnnetus juhtus paarkümmend kilomeetrit Valgast Tartu poole Õru vallas, suhteliselt järsus kurvis, kust Valga politsei pressiesindaja sõnul on varemgi välja sõidetud, kirjutab SL Õhtuleht.

Seljataga tihedad tööpäevad koos Läti värske haridusministriga, kellega arutati ühiseid haridus- ja teadustöö võimalusi ning Riia eesti kooli tulevikku, mida ähvardab kodutuks jäämine, võeti suund Tartusse.

«Mida Tartu poole, seda libedamaks muutus tee ja tihedamaks lumetuisk,» meenutab Rand. «Sõitsime küll vilkuriga, kuid autojuht võttis kiirust järjest maha, sest teeolud muutusid üha keerulisemaks. Plaanisime juba helistada, et tõenäoliselt jääme hiljaks, kuna tee on sedavõrd kehv.»

«?okk ja ehmatus oli väga suur. Mäletan, et auto hakkas vibama, keeras külje ette ja siis jälle tagasi sõidusuunas. Jõudsin veel mõelda, et jäime õnneks teele, kuid siis olime juba kraavis ning lõpuks põllu peal tihedas võsas. Auto maandus katusele. Pilkane pimedus. Hetk, mille rippusime turvavöödes, pea alaspidi, tundus ülipikana,» räägib Rand.

Tänu turvavöödele vaid muhke ja klaasikildudest kriime saanud inimesed pugesid autost välja purunenud tagaakna kaudu. Et mootor jäi esialgu käima, üritasid pääsenud võimalikult ruttu autost kaugemale saada. Alles hiljem hakati pimedalt põllult külmas ja lumes otsima laiali lennanud asju ? telefone, dokumente, riideid.

Hetkel kuum