Ülo Toomsalu • 2. jaanuar 2003 kell 5:51

EPL: Uuest aastast jäävad tuhanded ülalpeetavad ravikindlustuseta

Haigekassa saadetud tuhandetele märgukirjadele ravikindlustuse kadumise kohta reageeris detsembris alla 130 inimese.

Seetõttu puudub ülevaade, kui paljud ülalpeetavad 1. jaanuarist haigekassa toetusest ilma jäävad, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Ei oska prognoosida, kui palju ülalpeetavaid jääb haigekassa toetusest ilma,? sõnas haigekassa avalike suhete juht Anne Osvet. ?Andsime varakult teada, et 1. jaanuaril seadus muutub, aga nagu ikka, reageerib eesti inimene viimasel hetkel.?

Detsembris saatis haigekassa abikaasa kaudu ravikindlustust saanud töötutele 13 000 märgukirja, mille tulemusel sõlmis 16. detsembriks kohalikus pensioniametis vabatahtliku kindlustuslepingu 127 inimest.

Enim sõlmiti lepinguid Tallinnas ja Harjumaal, samas kui haigekassa Kagu osakonnas (Põlvas, Võrus ja Valgas) polnud sõlmitud ühtki lepingut.

Osvet kinnitas, et lepinguid saab teha ka jaanuaris, aga vähemalt kahe nädala jooksul pärast sõlmimist puudub ülalpeetaval ravikindlustus. Vabatahtliku kindlustuse kuumaks abikaasale on sel aastal 638 krooni, järgmise aasta alguses tõuseb see 713 kroonile kuus.

Elavat huvi vabatahtliku kindlustuse vastu on tundnud firmajuhid, kes uurivad, kuidas teha abikaasale kindlustuskaitset.

Hetkel kuum