8. jaanuar 2003 kell 13:31

Motorola lubab mobiiltelefonide müüki suurendada 10 protsendi võrra

Mobiiltelefonide tootmisel teisel kohal olev Motorola loodab sel aastal telefonide müüki suurendada 9-10 protsenti.

Kompanii tootmisjuht Mike Zafirovski sõnul teenivad 2003. aastal kasumit kõik divisjonid, alates pooljuhtide divisjonist lõpetades traadita andmeside infrastruktuuriga. Selleni on jõutud alates aastast 2000 läbi viidud jõulise kulude kärpimise ja koondamiste tõttu, lausus Zafirovski uudisteagentuurile Reuters.

Oktoobris teatas Motorola pärast kuus kvartalit kestnud kahjumeid esimesest kvartalikasumist, kuid alandas neljanda kvartali asumiprognoosi varasemalt 14 USA sendilt aktsia kohta 10 sendile. Mobiiltelefonide tootmine, mis annab 40 protsenti kontserni käibest, on alates 2001. aastast oma turuosa pidevalt suurendanud.

Motorola aktsia <GR#US.MOT> eilne sulgumishind oli new Yorgi börsil 9,69 dollarit.

Hetkel kuum