3. veebruar 2003 kell 6:33

Ryanair huvitub Tallinnast

Odavaid lende pakkuv Iiri lennukompanii Ryanair on küsinud Eesti Lennuametist infot Tallinna lennujaama kohta.

Huvi on esialgu abstraktset laadi, läbirääkimisteni asi ei läinud, kuid sellest hoolimata peab Lennuameti peadirektor Toomas Peterson võimalikuks, et teatud tingimustel võib Ryanair teha Tallinnast oma tugikoha Balti riikides, kirjutab tänane Biznes Baltija.

Petersoni andmeil ei plaani Ryanair Balti riikides tegutsema hakata enne, kui need on saanud Euroopa Liidu liikmeks. Ühinemine avab siinse piirkonna õhuruumi ning kaotab olemasolevad juriidilised probleemid. Mõjutavad ka maksud, mis Ryanairi hinnangul olevat Tallinnas pisut kõrged, kirjutab leht.

Ryanairi huvi kinnitas ka Tallinna lennujaama turundusdirektori asetäitja Sven Ratassepp. Estonian Airi president Erkki Urva on aga lehele öelnud, et peab Estonian Airi piletihinna taset piisavalt madalaks, et konkurentsis püsida.

Kevadest avab Ryanair rea uusi lennuliine Rootsi Skavsta lennuväljalt ning hakkab lendama ka Tamperesse Soomes.

Hetkel kuum