Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Karjääriinfo

  Alates sellest Juhtimisest avaldame karjääri-alaseid nõuandeid. Igas Juhtimises annab ARIKO ReServi juhatuse esimees Igor Päss nõu paarile-kolmele inimesele, kes mõtlevad uue ameti peale.
  Kui oled huvitatud enda kohta info saamisest, saada oma senise töökogemuse ja täienduskoolituste mõnelauseline kirjeldus e-postiaadressil [email protected] hiljemalt 10. aprilliks. Valiku tegemisel on kriteeriumiks, et vastus pakuks huvi paljudele lugejatele. Järgnevalt on toodud paar näitenõuannet.
  Olen töötanud 4 aastat rahvusvahelises kontsernis administratiivset ja müügitööd tehes. Töö on huvitav, kuid töötasu ei rahulda mind. Nüüd soovitakse mind edutada. Uus tegevus hõlmaks kõiki Balti riike. Sellega kaasneks väike palgatõus, ca 15, kuid töökoormust arvan kasvavat 1,5?2 korda. Olen 32aastane. Oman MBA kraadi. Töökeelteks eesti, inglise, soome ja vene keel. Millised karjäärivõimalusi ja palgapakkumisi oleks mul oodata tööotsijana?
  Igor Päss:
  Juhul kui töö teid huvitab, aga pakutav palgatase uuel ametikohal ei vasta teie ootustele, siis soovitan teil eelkõige seda teemat tööandjaga arutada ja selgitada oma ootusi.
  Samuti soovitan hinnata firma poolt teile täiendavalt pakutavaid lisaboonuseid, kindlasti edasise (rahvusvahelise) karjääri ja täienduskoolituse võimalusi.
  Kui analüüsi tulemusena otsustate siiski töökohta vahetada, siis kirjeldatud kogemusega on teie väljavaated head, sest võite kandideerida nii kohalikesse kui ka rahvusvahelistesse ettevõtetesse.
  Rahvusvahelistes kontsernides on palgatasemed tavaliselt kõrgemad kui sarnastes Eesti ettevõtetes. Paremaid tingimusi pakuvad teile ettevõtted, kus saate senise tööga sarnast tegevust jätkata, sh konkurendid.
  Ning ärge unustage karjäärikavandamist ning elukestvat õpet!
  Põhipalgatase võib olla 14 000?18 000 krooni (bruto).
  Lõpetasin 2 aastat tagasi TTÜ (BBA). Olen 24aastane ning olen töötanud 2,5 aastat väikese OÜ pearaamatupidajana. Nüüd soovin vahetada töökohta, teha karjääri.
  Arvestades minu haridust ja kogemusi, siis millise palgaga ma saaksin arvestada mõnes uues ettevõttes pearaamatupidajana töötades?
  Eelkõige soovitan mõelda edasisele hariduse täiendamisele (MBA), mis annab suuremad võimalused karjääri kujundamisel ka rahvusvahelistes firmades. Püüdke otsustada, kas teid köidab enam raamatupidamine või finantsjuhtimine ja sellest lähtuvalt planeerida oma järgnevaid samme.
  Hetkel, jätkates tööd pearaamatupidajana mõnes suuremas firmas, võite arvestada palgatasemega 7000?9000 krooni (bruto).
 • Hetkel kuum
Sirle Truuts: loome ettevõtjatele neljanda pensionisamba
Ettevõtjatele tuleks luua neljas pensionisammas ehk ettevõtja pensioni investeerimiskonto, kuhu on võimalik suunata aastas maksuvabalt vähemalt 10% kasumist, kirjutab koolitaja ja mentor Sirle Truuts arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Ettevõtjatele tuleks luua neljas pensionisammas ehk ettevõtja pensioni investeerimiskonto, kuhu on võimalik suunata aastas maksuvabalt vähemalt 10% kasumist, kirjutab koolitaja ja mentor Sirle Truuts arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
EfTENi uusima fondi saab turult kätte alla puhasväärtuse
EfTEN United Property Fund osaku puhasväärtus (NAV) oli detsembri lõpus 10,82 eurot, samas osaku hind turul on 9,5 eurot.
EfTEN United Property Fund osaku puhasväärtus (NAV) oli detsembri lõpus 10,82 eurot, samas osaku hind turul on 9,5 eurot.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Coop Eesti uus juht vihjas, et kauplustekett on ostulainel
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Eesti seisab korruptsioonitaju indeksis paigal
Transparency Internationali avaldatud 2022. aasta korruptsioonitaju indeksis püsib Eesti eelmise ja üldiselt ka viimaste aastatega võrreldes paigal, jagades 74 punktiga 14.-17. kohta Kanada, Islandi ja Uruguayga, teatas ühing Korruptsioonivaba Eesti
Transparency Internationali avaldatud 2022. aasta korruptsioonitaju indeksis püsib Eesti eelmise ja üldiselt ka viimaste aastatega võrreldes paigal, jagades 74 punktiga 14.-17. kohta Kanada, Islandi ja Uruguayga, teatas ühing Korruptsioonivaba Eesti

Olulisemad uudised

Jaekaubanduse mahud kukkusid aasta lõpus 7%
Aastalõpu tulemused jäid Eesti jaekaubanduses kesiseks: tööstuskaupade müügi drastiline vähenemine viis kaasa kogu sektori.
Aastalõpu tulemused jäid Eesti jaekaubanduses kesiseks: tööstuskaupade müügi drastiline vähenemine viis kaasa kogu sektori.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.