Ülar Lauk • 30. aprill 2003 kell 12:07

Iisraelis streigib rahandusministri plaani vastu isegi börs

Täna algas Iisraelis üldstreik. Töö katkestasid riigiettevõtted, koolides ei toimu õppetöö, suletud on pangad ja börs.

Streikijate põhinõudmine - mitte lubada rahandusminister Benjamin Netanyahu poolt pakutava erakorralise majandusprogrammi läbiviimist. Just täna toimub Iisraeli parlamendis programmi esimene lugemine, edastas ITAR-TASS.

Netanyahu programm näeb ette riiklike kulude vähendamist palkade vähendamise teel riiklikus sektoris ning rea toetuste ja soodustuste kaotamist. Algul oli programmi arutamine kavas aprilli algul, kuid streigiähvarduste tõttu lükati teema edasi.

Arvestuste kohaselt läheb iga streigipäev Iisraeli majandusele maksma 160-220 mln dollarit.

<#Newsru.com=http://www.newsru.com/finance/30apr2003/strike.html>

Hetkel kuum