2. juuni 2003 kell 13:10

Homme algab Eestis rahvusvaheline konnauurijate seminar

Homme algab Eestis juba neljandat korda rahvusvaheline kahepaiksete seminar-laager, kus osaleb eksperte ja huvilisi kokku kümnest Euroopa riigist.

Õppe- ja teaduslaagrisse saabub ka Inglise professor Trevor Beebee, keda peetakse maailma hinnatuimaks kõre-eksperdiks, teatas keskkonnaministeerium.

Laagri esimene pool viiakse läbi Matsalu looduskaitsealal, teine Karula rahvuspargis. Matsalus tutvutakse Lääne-Eestile iseloomulike kahepaiksetega - kõre, rabakonna, rohukonna, hariliku kärnkonna ja tähnikvesilikuga. Lisaks taasasustavad laagris osalejad Läänemaal kõre kulleseid. Karulas tutvutakse harivesiliku ja mudakonnaga, mis on küllaltki ohustatud liigid Eestis ning veekonna ja tiigikonnaga, mida Lääne-Eestis esineb suhteliselt vähe.

Keskkonnaministeeriumi looduskaitseosakonna spetsialisti Riinu Rannapi sõnul on Eestis tunduvalt rohkem kahepaiksete liike kui näiteks naaberriigis Soomes, kuid vähem kui meist soojema kliimaga Lätis ja Rootsis.

Kahepaiksete seminar-laagrite korraldamise mõttele tuldi Rannapi sõnul viis aastat tagasi koostöös Taani kolleegidega.

Hetkel kuum