Virkko Lepassalu • 9. juuni 2003 kell 12:30

Ida-Viru keemiahiid Nitrofert peaks 1. juulist taas töötama

Väetisetehas Nitrofert, mis annab tööd umbes 600le inimesele, peaks taaskäivituma 1. juulil ning saavutama poole aastaga 200 mln kroonise käibe.

Nitroferdi tegevjuhi Viktor Melniku kinnitusel kavandatakse esimese partii toodangu valmimist 8.-9. juuli paiku. 200 mln kr ja enama poolaastakäibega paistis vätisi tootev kombinaat silma 90ndate keskel enne, kui väetisteturul hinnad langusesse pöördusid. Talvel tehas seisis, tööle jäi vaid sadakond valvurit ning seadmete hooldajat. Seoses taaskäivitamisega kavatsetakse taas tööle võtta ka aastavahetusel koondatud töötajad. Täna tegeles Viktor Melnik sadamates stividorfirmadega läbirääkimistega Nitroferdi toodangu transpordi asjus.

Nitrofert kuulub praegu 95% ulatuses offshore-firmale Oriental Chemtrade Ltd, kes omandas tehase 2001. a novembris Gazpromi tütarettevõttelt. 2001. a teenis väetisetehas 3 mln kr kasumit, kuid mullu juba 41 mln kr kahjumit.

Hetkel kuum