Commerzbanga kasum hüppas 2 miljonilt 70 miljonile eurole

Saksamaa suuruselt kolmanda panga Commerzbank kasum oli teises kvartalis 70 miljonit eurot, mullu samal ajal teenis firma 2 miljonit eurot kasumit.

Commerzbank teatas Saksa börsile, et maksudejärgne kasum kasvas 19 miljonilt eurolt 86 miljonile eurole ning maksude-eelne kasum tõusis 25 miljonilt eurolt 164 miljonile eurole. Nende tulemustega ületas pank mitmekordselt analüütikute ootused. Ettevõte põhjendas supertulemusi restruktureerimise lõpetamisega ning kulude jätkuva kokkuhoiuga.

Konjunktuurist tulenevate riskide ja turu kõikuva olukorra tõttu ei saa kontsern anda kogu aasta täpset kasumiprognoosi, ütles Commerzbanga finantsdirektor Eric Strutz. Edaspidised riskiprovisjonid on siiski suur küsimärk, aasta kokkuvõttes tahab ettevõtte siiski kasumisse jääda, lisas Strutz.

Hetkel kuum