Ülo Toomsalu • 29. september 2003 kell 6:40

EPL: Tartu veekeskus tõmbab magnetina Pihkva turiste

Üheks tõmbenumbriks Pihkva oblasti elanike seas on kujunenud Tartu Aura veekeskus, mis on märgatavalt suurendanud Eesti-suunalist turismi.

Pihkvas asuva turismifirma Caravel direktor Mihhail Ivanov kiitis Tartus kaks aastat tagasi avatud veekeskust. ?Võib öelda, et suur osa Pihkvast Eestisse suunduvast turismist on seotud veekeskusega ning seni pole rahulolematuid kliente veel olnud,? ütles ta.

Eesti-suunalise turismi kasvust annavad tunnistust ka Peterburi peakonsulaadi Pihkva kantselei väljastatud Eesti viisad. Kui kogu möödunud aasta jooksul anti Pihkvas välja 800 Eesti viisat, siis Ivanovi sõnul ulatus tänavu mai lõpu seisuga viisade arv juba 600ni, kirjutab Eesti Päevaleht.

Ta ei saanud märkimata jätta ka seda, et osaliselt on reisijate arvu suurenemise taga Peterburi Eesti peakonsulaadi Pihkva kantselei paranenud töö. Kui varem pani kantselei uksed kellapealt kinni, siis nüüd teenindatakse kõiki järjekorras seisnud viisataotlejad.

Ivanovi sõnul on veekeskus kaasa toonud suure muudatuse ka turistide hulgas. Varem sõitsid Pihkvast Tartusse nostalgiast kantud vanemad inimesed, nüüd moodustavad põhiosa aga noored.

Hetkel kuum