1. oktoober 2003 kell 10:02

Skandia ägeda kriitika all

Pärast Skandia eelmise juhi Lars-Eric Peterssoni tagandamist läinud kevadel, on ettevõttes küpsemas uus skandaal.

Väidetavalt on Skandia tütre, kindlustusfirma Skandia Liv juhtkond kuni viimaste päevadeni hoolitsenud rohkem börsil noteeritud emafirma hea käekäigu kui kindlustusfirma klientide huvide eest, kirjutab Kauppalehti.

Läinud nädalal avaldatud uuring tõi päevavalgele mitmed tehingud emafirma Skandia ja Skandia Livi osavõtul, mis olid viimasele selgelt ebasoodsad. Sinna käivad nii kinnisvaratehingud kui Skandia varahalduse müük Norrasse.

Skandia Livi tegevdirektor Ola Ramstedt astus ametist tagasi, kuid kriitika alla on sattunud ka mitmed Skandia juhid, sealhulgas läinud kevadel firma nõukogu esimeheks saanud Bengt Braun, kirjutab leht.

Hetkel kuum