Ülo Toomsalu • 9. oktoober 2003 kell 6:50

PM: Tallinna linnavalitsus muutis ära rahvaküsitluse küsimuse

Tallinna linnavolikogu saadik võrdleb jandiga linnavalitsuse eilset sammu, mis soovitab muuta pealinlaste küsitluse eelnõus esitatavat küsimust.

Tallinna linnavolikogu respublikaanist saadik Toomas Tautsi koostatud eelnõu järgi ütleksid pealinlased 4.-9. novembrini välja oma arvamuse küsimuses «Kas linnavalitsus peaks müüma erakätesse Tallinna vanalinnas asuvad linnale kuuluvad kultuuriväärtuslikud sotsiaalse funktsiooniga objektid?».

Eile otsustas linnavalitsus opositsiooni kuuluva Tautsi eelnõu toetada, kuid muuta seal esitatavat küsimust, kirjutas Postimees.

Uus küsimus kõlaks: «Kas toetate linnavalitsuse poliitikat, mille alusel linn müüb vanalinnas eraomanikele restoranid, büroo- ja kontoripinnad ning saadud raha eest teeb korda Tallinna tänavaid, remondib koole, hangib uusi busse linnaliinidele ja rajab kodutute varjupaiku?».

Tautsi sõnul tundub talle, et linnavalitsus on küsimuse sellise muutmisega tahtnud keerata tõsise probleemi naljaks.

Ta rääkis, et linnavalitsuse selle aasta müügiplaanis on olnud muinsusväärtusega linnahall, Matkamaja ja Patkuli vaateplats ning ühtlasi on linnal väga pingeline eelarve, mis vara müügita kukub miinusse.

«Aga nüüd tehakse nagu janti inimestele, kes ei ole eelarvega kursis,» lausus Tauts. «Nagu tahaksime me teid ja haiglaid ehitada ja peaksime selle jaoks ära müüma mõne restorani.» Kui rahvas vastaks linnavalitsuse pakutud küsimusele jah, võivad rahva heakskiidule viidates sattuda kergesti müüki mitmed väärtuslikud hooned, kus vähegi on mõni kontoriruum või söögikoht, ennustas Tauts.

Kas ja mida linn oma elanike käest novembri alguses küsima hakkab, otsustab lõplikult linnavolikogu, linnavalitsus väljendas pakutud küsimusega eile oma seisukohta.

Eelmine Tallinna linnaelanike küsitlus, mis puudutas Harju tänava äärse maa täisehitamist või haljasalaks muutmist, maksis 400 000 krooni.

Hetkel kuum