Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maksuamet tegi Paltsule trahvi

  Karistused oli seotud Pambos Holdingsi raamatupidamisdokumente puudutavate väärteomenetlustega.
  Tegu oli esimeste otsustega, mida maksuamet tema või temaga seotud äriühingute suhtes on teinud. Palts ise lisas eile ajakirjandusele trahvidest teatades, et eelmisel nädalal lõpetas maksuamet makse juurde määramata revisjoni OÜs Pambos Kinnisvara.
  Maksuameti pressiesindaja Aivar Pau kinnitusel on Pambos Holdingsi ja Pambos Kinnisvara revisjonid kaks täiesti omaette ja üksteisesse mitte puutuvat asja. Trahvi saanud Pambos Holdingsis revisjon jätkub. Seega pole veel kindel, kas sellele võib järgneda ka maksuotsus.
  Palts ise teatas, et ?trahvi määramise otsuste puhul on tegemist väidetavalt formaalsete, raamatupidamislike rikkumistega. Makse ei ole nimetatud väidetavast veast tulenevalt vähem makstud.?
  Palts on Pambos Holdingsi ainuomanik ja oli varem selle juhatuse liige.
  Palts astus rahandusministri kohalt tagasi 19. septembril, põhjendades seda sooviga säästa oma lähedasi ja poliitilisi partnereid isikliku ja enamjaolt anonüümse rünnaku eest ajakirjanduses.
  Riigi maksuamet soovitas augustis kirjavahetuses Tallinna juriidiliste isikute maksuametiga rahandusminister Tõnis Paltsuga seotud firmade revisjonid külmutada, kuna Paltsu kui eraisiku maksuotsuses puudutatakse ka tema firmasid.
  26. augustil saatis maksuameti maksupettuste tõkestamise talituse juht Joel Linask Tallinna juriidiliste isikute maksuameti esimese revisjoniosakonna juhile Kristi Pajule elektronkirja, kus soovitas Levicomi aktsionäridega seotud ettevõtete revisjonid külmutada.
  Siseinfovahetusest järeldub, nagu võiks eksrahandusministrit Tõnis Paltsu eraisikuna oodata suurem maksunõue kui temaga seotud ettevõtteid. Varem meedias avaldatu põhjal uurib maksuamet Paltsu kuni 500 miljoni kroonist deklareerimata tulu, kus maksuotsus võib küündida kuni 100 miljoni kroonini. Paltsuga seotult on algatatud viis revisjoni ja üks eraisiku kontroll.
  Maksuameti juriidilise osakonna juhi asetäitja Meelis Krautmann tõi aktsiamüügi tulu maksustamisest rääkides näite, kuidas paralleelselt toimus kaks uurimist. Kuna viimane maksuotsus tuli esimesest suurem, andis uurimise all olnud ärimees maksuameti kohtusse. Sarnast olukorda püüdiski maksuamet külmutamiskatsega vältida.
 • Hetkel kuum
Raivo Vare Ukraina sõja majandusblogi: USA abipakett – kaua tehtud, aga kas ka kaunikene?
Pikalt viibinud USA abipakett Ukrainale koos teiste riikide osutatava abiga peaks ukrainlastel aitama aasta lõpuni sõjaliselt vastu pidada, kuid järgmise aastaga on seis segane, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi 35. sissekandes.
Pikalt viibinud USA abipakett Ukrainale koos teiste riikide osutatava abiga peaks ukrainlastel aitama aasta lõpuni sõjaliselt vastu pidada, kuid järgmise aastaga on seis segane, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi 35. sissekandes.
Hoolimata Boeingu äparduste jadast jäävad investorid lennukitootjale truuks
Ehkki Boeing on üle elanud mitmeid õnnetusi ning süüdistusi, jätkub lennukitootjal Wall Streetil üllatavaid palju toetajaid, kirjutab Bloomberg.
Ehkki Boeing on üle elanud mitmeid õnnetusi ning süüdistusi, jätkub lennukitootjal Wall Streetil üllatavaid palju toetajaid, kirjutab Bloomberg.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Tööle marsivad kartmatud noored: me teame, et väärime kõrget palka Vana tööstus peletab, kaitsetööstus meelitab
„Sõprade ees oleks see veits flex ka, et saan neli kilo,“ ütleb inseneritudeng Kristjan Taimla. Palgast rääkimine ei ole noorte jaoks tabu, Z-põlvkond arutab seda teemat lõdvalt.
„Sõprade ees oleks see veits flex ka, et saan neli kilo,“ ütleb inseneritudeng Kristjan Taimla. Palgast rääkimine ei ole noorte jaoks tabu, Z-põlvkond arutab seda teemat lõdvalt.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
General Motorsi esimene kvartal ületas kõiki prognoose
Autotootja General Motors avalikustas täna tugevad esimese kvartali tulemused, mis ületasid analüütikute prognoose. Lisaks ootavad nad aasta lõpuks suurt kasvu elektriautoturul.
Autotootja General Motors avalikustas täna tugevad esimese kvartali tulemused, mis ületasid analüütikute prognoose. Lisaks ootavad nad aasta lõpuks suurt kasvu elektriautoturul.
Viimased päevad jooksevad kahele maksusoodustusele
Aprilli lõpuks tuleb ära esitada tuludeklaratsioon, mis tähendab ka viimast võimalust saada kahte maksusoodustust. Järgmisest aastast neid soodustusi enam ei saa.
Aprilli lõpuks tuleb ära esitada tuludeklaratsioon, mis tähendab ka viimast võimalust saada kahte maksusoodustust. Järgmisest aastast neid soodustusi enam ei saa.
Ringkonnakohus otsustas Potapenko ja Turõgini USA-le välja anda
Tallinna ringkonnakohus nõustus esmaspäevases otsuses valitsuse järeldusega, et Sergei Potapenko ja Ivan Turõgin tuleks USA-le välja anda.
Tallinna ringkonnakohus nõustus esmaspäevases otsuses valitsuse järeldusega, et Sergei Potapenko ja Ivan Turõgin tuleks USA-le välja anda.