Inno Tähismaa • 21. oktoober 2003 kell 14:34

Lindaliini laeval murdus stabiliseeriv tiib

Lindaliini laeval Linda Express murdus täna teel Tallinnast Helsingisse stabiliseeriv tiib, mistõttu laev pöördus sadamasse tagasi.

Lindaliini juht Enn Rohula ütles, et Linda Expressi puhul on tegemist katamaraan tüüpi laevaga, mille tiivad on stabiliseerivad elemendid. Ligi 3 meetri pikkused tiivad aitavad laeval saavutada vajalikku kiirust ja pakkuda reisijatele sõidumugavust. Tiiva kaotanud laev pöördus sadamasse tagasi. Tiib ise vajus mere põhja, ligi 80 meetri sügavusele. Õnnetus juhtus Tallinna lahel Aegna saare juures.

Rohula sõnul on ilma tiivata laev sõidukõlbulik, ent puudub võimalus tõsta kiirust. See, kuidas tiib ära tuli, on tema sõnul selgitamisel. ?Selgitame, kas see oli mõni ujuv objekt,? lisas ta. Laeva tiivad on vastupidavast metallist titaanist.

Linda Express jääb pärast juhtunut remondi ajaks käigust ära. Homme läheb liinile vaid üks laev, tiibur Laura. Teine tiibur Jaanika on hetkel hoolduses. Linda Expressi rike sunnib Jaanikat kiiremini hooldusest tagasi tooma.

Linda Express on ehitatud Peterburis. Laeval tuvastati mitmeid rikkeid möödunud aastal, tänavu on laev olnud käigus riketeta.

Hetkel kuum