Liis Kängsepp • 21. oktoober 2003 kell 12:14

Piraattarkvara osakaal võib nelja aastaga väheneda 10%

Kui 2006. aastaks väheneb piraattarkvara osakaal Eestis 10%, kasvaks riigile laekuvate maksude määr aastas 100 miljoni krooni võrra, selgub IDC uuringust.

Praegu on piraatluse tase Eestis 53% ehk sama suur kui eelmisel aastal, teatab ühe maailma juhtiva tehnoloogia- ja majandusanalüüside koostaja IDC raport. Lätis on piraatluse tase 58% ja Leedus sama suur Eestiga.

?Tänavu läheb Leedu ilmselt Eestist mööda ja ka Läti näitab olulisi spurdi märke,? ennustas BSA (Business Software Alliance) esindaja vandeadvokaat Kaido Uduste, kelle sõnul on Eesti turg lõunanaabrite omast tunduvalt väiksem ning sealne IT-sektori areng on meie omast tunduvalt maas.

Kui piraatluse osakaal väheneb järgmisel neljal aastal 2,5% aastas, siis kasvab IT sektori maht Eestis 3,1 miljardi kroonini ( 225 miljonit USD), uusi töökohti luuakse kuni 1500. Kohaliku tööstuse tulu suureneb umbes 518 miljonit krooni (37 miljonit USD).

Hetkel kuum