Raivo Sormunen • 22. oktoober 2003 kell 22:00

Liideraktsiates kerge kasumivõtt

Eilse päeva lõpetasid kõik kolm Tallinna börsi liideraktsiat kerge langusega. Enim langes oktoobri algusest kümnendiku tõusnud ja selle esmaspäeva keskpäeval kulminatsiooni (345 krooni) saavutanud Hansapanga aktsia. Teisipäevase 1 languse kõrvale tuli eile kaotust veel 1,1, mis viis väärtpaberi sulgemishinna 335,62 kroonini (21,45 euroni). Kui praegu on veel väärtpaber välistuulte meelevallas, siis iseseisvat elu võib ta elama hakata juba homme, kui Baltimaade suurim pank avaldab oma kolmanda kvartali majandustulemused.

Kodumaise konkurendi Eesti Ühispanga Grupi eile avaldatud majandustulemused näitasid, et panga tulubaasi kasv on madala intressitaseme tõttu peaaegu peatunud ning arvata võib, et sama võib näha ka Hansapanga tulemustes. Kuigi Ühispanga tegevuskasumi kasv oli viimases kvartalis praktiliselt seiskunud, aitasid madalad laenuprovisjonid grupi tegevuskasumil kiiresti kasvada. Hansapanga esimese poolaasta laenuprovisjonide maht tegi võrreldes aastataguse ajaga suure hüppe. Ehk võivad kolmandas kvartalis mahakantud laenude mahud sarnaselt Ühispangaga juba väiksemad olla.

Kaheksapäevane tõususeeria lõppes eile ka Eesti Telekomi aktsial. 105,5 krooni pealt ühtejutti 114 kroonini tõusnud väärtpaber lõpetas enda kohta korraliku pooleteist miljoni kroonise käibe juures 0,1 miinuses ning sulgus 113,91 kroonil.

Norma aktsia lõpetas päeva 96,70 kroonil ehk 0,3 madalamal kui teisipäeval.

Hetkel kuum