McDonald'si kasum kasvas

Maailma suurima kiirtoitlustusketi McDonald"s kasum tõusis kolmandas kvartalis rohkem kui analüütikud ootasid, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

USA kontserni teatel tõid kõige suurema kasumikasvu uued tooted nagu näiteks salatid, mis kasvatasid äri USAs ning tasakaalustasid nõrgenenud majandustegevust mujal maailmas.

Kolmandas kvartalis tõusis McDonald"si kasum 12,5%, 547,4 miljoni dollarini ehk 43 sendini aktsia kohta. Reutersi küsitletud analüütikud ootasid keskmiselt kasumiks 41 senti aktsia kohta. Kontserni käive kasvas 11%, 4,5 miljardi dollarini.

Kõige paremini läks kiirtoiduketil koduturul. Enam kui aasta avatud toidukohtades kasvas käive 9,5%. Enam-vähem samal tasemel püsib kontserni Euroopa äri. Enam kui aasta avatud kiirtoidukohtades langes käive 0,1% ning seda vaatamata pidevatele reklaamikampaaniatele ning hinnaalandustele. Kõige kehvemini läheb McDonald"sil Aasias ja Vaikse ookeani riikides, Lähis-Idas ja Aafrikas, kus käive langes koguni 3,9%.

Hetkel kuum