Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kliendiüritustele kulub keskmiselt 100 000 krooni

  Vastab Evelyn Tenno, Standardi ASi marketingi- ja müügidirektori assistent
  Tänasel päeval tähistame koos kõigi oma töötajatega suvepäevi ja jõule. Kuna ühised üritused suurendavad ühtsustunnet ja mõnusast lõõgastusest ammutatakse energiat töö tegemiseks, üritame teha üritusi kogu firmale.
  Osakonnasiseselt või koostöös mõne osakonnaga ühiselt toimuvad ka muud sportlikud ja meelelahutuslikud üritused nagu bowling?u-võistlused, suusatamine, ühine osavõtmine jooksuvõistlustest, saunapeod, stiilipeod, karnevalid, teatriskäigud ja sünnipäevad.
  Oleme ka õppimist meelelahutusega sidunud, näiteks lõpetanud koolituspäeva lõõgastava tantsu või saunaga. Igal aastal viime läbi mõne kliendiürituse, millest saavad osa ka Standardi töötajad.
  Kui suur on Standardi ürituste eelarve? Kuidas see erinevate ürituste vahel jaguneb?
  Suvepäevade ja jõulupeo eelarve on ligikaudu 120 000 krooni, muudele üritustele lähenetakse projektipõhiselt ja summa otsustatakse vastavalt sündmusele eraldi. Mõne ürituse puhul kannavad osa kuludest ka töötajad. Kliendiürituste maksumus on keskeltläbi 100 000 krooni.
  Kas on plaanis lisada nimekirja uusi üritusi?
  Uute ürituste ideed tulevad tavaliselt töötajatelt endilt ja iga aasta oleme ikka midagi põnevat teinud, eriti lõbusaks kujunes näiteks stiilipidu, kuid viimasel ajal oleme hakanud rohkem osa võtma sportlikest üritustest.
  Kas sportlike ürituste osakaalu suurendamine on seotud Harku järve jooksuga?
  Põhimõtteliselt küll. Sellest aastast sai Harku järve jooks jälle Standardi nime, elustasime traditsiooni, mil iga aasta toimuvat Harku järve jooksu kutsuti Standardi jooksuks.
  Varem oli selle ürituse nimi Standardi kiiktooli jooks, nüüd Standardi tugitooli jooks. See on küll professionaalsete jooksjatega võistlus, aga seal saavad osaleda ka tervisesportlased ja nii tegimegi kõigile töötajatele vastavad T-särgid ning pakkusime võimalust seal osaleda.
  Kahjuks oli tänavu meie töötajate osavõtjate arv väike. Järgmisel aastal loodame Standardi töötajate arvukamat osavõttu.
  Lisame õhtuks saunapeo ja siis on meil ühendatud firmaväline ja -sisene turundus, tervisesport ja meelelahutus.
  Kas üritused on Tallinna-kesksed või ulatuvad üle Eesti?
  Eestis on õnneks kauneid kohti palju ja võimalusel oleme neid ära kasutanud. Linnast väljaspool on toimunud üritused näiteks Roostas, Kullimännikul, Jõekäärus, Tabasalus jm.
  Kuidas tähistate tänavu jõule?
  Standard on mitu aastat järjest jõulupidu pidanud vanalinnas väga kaunis saalis piduliku õhtusöögi ja ballitantsudega ning õhtu lõpp on saabunud diskoga mõnes Tallinna menukas klubis.
  Sel aastal sõltub töötajate ettepanekutest, kas jätkame traditsiooni või teeme ürituse vabamas õhkkonnas.
 • Hetkel kuum
Andrus Hiiepuu: kustkohast tulevad ja kuhu kaovad eesmärgid?
Ettevõtte üldiste sihtide seadmise kõrval kiputakse ära unustama, et absoluutselt iga inimese panus organisatsioonis peab olema samuti eesmärgistatud, kirjutab Elisa Eesti tegevjuht Andrus Hiiepuu.
Ettevõtte üldiste sihtide seadmise kõrval kiputakse ära unustama, et absoluutselt iga inimese panus organisatsioonis peab olema samuti eesmärgistatud, kirjutab Elisa Eesti tegevjuht Andrus Hiiepuu.
Google koondab teadmata osa töötajatest Protest Iisraeli vastu maksab töö veel kümnetele ettevõtte töötajatele
Lisaks Teslale andis uuest koondamislainest teada ka Alphabeti omanduses olev Google.
Lisaks Teslale andis uuest koondamislainest teada ka Alphabeti omanduses olev Google.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Graafikud: võrdle, kuidas sinu maakonnas ärid hakkama saavad
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
LHV tippjuht lahkub ametist
LHV Groupi nõukogu kutsub ametist tagasi juhatuse liikme, riskijuhi Martti Singi. Ühtlasi lahkub Singi samas ajaraamis ka LHV Panga juhatuse liikme ja riskijuhi kohalt.
LHV Groupi nõukogu kutsub ametist tagasi juhatuse liikme, riskijuhi Martti Singi. Ühtlasi lahkub Singi samas ajaraamis ka LHV Panga juhatuse liikme ja riskijuhi kohalt.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Eelarvenõukogu: riigivõlg kasvab kiirelt
Eelarvepuudujääk ulatub järgmistel aastatel koguni 5%ni SKPst ja riigivõlg jätkab kiiret kasvu. Selline eelarvepoliitika seaks ohtu Eesti majanduse stabiilse arengu ega vastaks eelarvereeglitele, selgub pressiteatest.
Eelarvepuudujääk ulatub järgmistel aastatel koguni 5%ni SKPst ja riigivõlg jätkab kiiret kasvu. Selline eelarvepoliitika seaks ohtu Eesti majanduse stabiilse arengu ega vastaks eelarvereeglitele, selgub pressiteatest.
Prokuratuur saatis Wendre kriminaalasja kohtusse
Prokuratuur teatas, et on saatnud Pärnu maakohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse tekstiilitööstuse Wendre eksjuhte ja nende firmat Paragon Sleepi.
Prokuratuur teatas, et on saatnud Pärnu maakohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse tekstiilitööstuse Wendre eksjuhte ja nende firmat Paragon Sleepi.