• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Järelmaks levib kõrgest intressist hoolimata

  ?Kui eluasemelaenude marginaalid on langenud, siis järelmaksud on need tooted, mille pealt teenivad pangad praegu päris hästi,? ütles Suprema Securitiesi juhatuse liige Veikko Maripuu. ?Intress ei ole järelmaksu puhul tegur, mis klienti mõjutab. Mõjutab see, et inimene saab soovitud asja kohe kätte, ehkki intress on kõrge.?
  Hansapanga Ego-järelmaksukaardid moodustavad poole väljastatud tarbimislaenudest. Oktoobri alguse seisuga oli Hansapanga meediasuhete juhi Kristiina Tambergi sõnul panga tarbimislaenude portfell ligi 1,1 miljardit krooni, kasvades aastaga 0,2 miljardi krooni võrra.
  ?Üldine intressitase on 16, kuid kliendisegmenditi võib olla paari või enama protsendipunkti võrra soodsam intress,? rääkis Tamberg.
  Ühispanga kõigi kasutusel olevate Magneti kaartide laenujääk on kasvanud 2002. aasta sama perioodiga võrreldes ligi 70 protsenti, 199 miljonilt kroonilt 335 miljonile kroonile.
  ?Tegemist on toodete omavahelise konkurentsiga. Magnet on üle meelitanud ka teiste toodete tarbijaid,? ütles Ühispanga avalike suhete juht Evelin Pull.
  Magneti keskmine intress on Evelin Pulli sõnul selle ajaga vähenenud 16 protsendilt 14,3 protsendile. Pisut on kasvanud keskmine väljastatud limiit 12 600 kroonilt 13 000 kroonile.
  Ühispanga eraisikule pakutavate arvelduslaenude maht kasvas aastaga 12 miljonilt kroonilt 14 miljonile kroonile. Intress on jäänud pea samale tasemele, kasvades aastaga 0,1, 17 protsendile. Keskmine väljastatud limiit on vähenenud 200 krooni, 9000 kroonile.
  Samuti on pisut kerkinud Soovilaenu intress, mis on praegu 16,2, mullu samal ajal oli see 16. Keskmine väljastatud laen vähenes 25 000 kroonilt 24 000 kroonile.
  Sampo Panga järelmaksude maht on kasvanud aastaga üle 120 protsendi, 135,4 miljonile kroonile, keskmine limiit on kahanenud 1200 krooni, 14 300 kroonile. Kokku on Sampos väljastatud tarbimislaene 194 miljoni krooni eest, kasv aastaga 61. Keskmine intress on 16.
  Kõige madalama intressiga pakub oma klientidele arvelduskrediiti Nordea pank, krediidi kasutamise eest on intress 6,65 aastas kasutatud limiidilt. ?Tõsi, me võimaldame seda vaid klientidele, kelle sissetulekutes me ei kahtle,? sõnas Nordea panga jaepanganduse juht Toivo Annus. ?Me ei ole pidanud õigeks ja ei pea ka edaspidi õigeks oma krediiditoodetega kauba eest tasumisel 5 allahindlust lubades meelitada kliendi 16sse järelmaksu intressilõksu.?
  Eesti Panga andmeil on eraisikutele antud tarbimislaenude jääk kasvanud aastaga 328 miljoni krooni, 1,35 miljardile kroonile. Tarbimislaenude keskmine intress on kasvanud 0,6, 12,6 protsendile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
FI ekspert: intressi fikseerimine on pankadele kasumi võtmise koht
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Investori soovitused oma raha suunamiseks: igasugune kulgemine on kurjast
Raha kipub käes kiirelt sulama, kuid haarates ohjad endale, saad juhtida raha õigesse kohta ja vältida rahaorjaks saamist.
Raha kipub käes kiirelt sulama, kuid haarates ohjad endale, saad juhtida raha õigesse kohta ja vältida rahaorjaks saamist.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Kallas Ukraina ja Moldova kandidaatriigi staatusest: see on suurim edasiminek pärast NSVL-i lagunemist
Eile andsid riigijuhid Brüsselis Ukrainale ja Moldovale Euroopa Liidu ametliku kandidaatriigi staatuse. Ka Ukraina presindet Volodõmõr Zelenskõi ütles, et see on nende riigi jaoks üks olulisemaid sündmusi pärast Nõukogude Liidu lagunemist.
Eile andsid riigijuhid Brüsselis Ukrainale ja Moldovale Euroopa Liidu ametliku kandidaatriigi staatuse. Ka Ukraina presindet Volodõmõr Zelenskõi ütles, et see on nende riigi jaoks üks olulisemaid sündmusi pärast Nõukogude Liidu lagunemist.
Viimsis 1,5 miljoni euroga müügis oleva kinnistu müügikuulutuses on valeinfo
Skandaalse prügiärimehe Mihhail Vommiga seotud Komposti kinnistu Viimsi vallas on pandud müüki 1,5 miljoni euroga ning ehkki kuulutuses väidetakse, et alustatud on detailplaneeringuga, muutmaks tootmismaa elamumaaks, siis valla esindajate sõnul ei vasta see tõele.
Skandaalse prügiärimehe Mihhail Vommiga seotud Komposti kinnistu Viimsi vallas on pandud müüki 1,5 miljoni euroga ning ehkki kuulutuses väidetakse, et alustatud on detailplaneeringuga, muutmaks tootmismaa elamumaaks, siis valla esindajate sõnul ei vasta see tõele.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.