• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  K-Arvutisalong kasvas teistest kiiremini

  Suvel ennast MicroLinki kontsernist välja ostnud ML Arvutid kukkus oktoobris tootjatest müügikäibe poolest teiselt kohalt kolmandaks. ?Kuu oli positiivne, nii käive kui ka tootmine olid kõigi aegade suurimad Ordi ajaloos,? ütles ASi Ordi juht ja omanik Sulev Sisask eile. ?Mingeid sooduspakkumisi või hinnaalandusi ei ole teinud, lihtsalt oktoober ongi väga tugev kuu aastas.?
  Ordi oktoobri netokäive kasvas eelmise aasta oktoobriga võrreldes 10 võrra 33,9 miljonile kroonile. Samuti 10 suurenes Ordis arvutitootmine, ületades esmakordselt 2000 arvuti piiri. Kokku tootis ja müüs Ordi oktoobris 2148 arvutit, sealhulgas 171 Ordi firmamärki kandvat sülearvutit.
  Sisaski sõnul tarnis Ordi 200 arvutit riigihangete korras, 100 arvutit Tartu koolidele ja 100 arvutit sihtasutusele Põhja-Eesti Regionaalhaigla.
  Keskmise arvuti hind on Sisaski sõnul jäänud eelmise aasta oktoobriga võrreldes samale tasemele. Sisask märkis, et juba 35?40 protsendil arvutitest on lameekraaniga monitor. Ordi selle aasta käibeks prognoosib Sisask 275 miljonit krooni.
  Tootmises oli teisel kohal ML Arvutid 1720 arvutiga. Käibe järgi on oktoobris ML Arvutid aga kukkunud kolmandale kohale, ettevõtte käive oli oktoobris 18 miljonit krooni.
  Sel aastal jõudsalt kasvanud AS Klisseran ehk K-Arvutisalong suurendas oktoobris käivet eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 90, 19 miljonile kroonile. ?100 protsenti kasvu ei vedanud välja, aga 90 protsenti on samuti hea tulemus,? ütles K-Arvutisalongi juhataja Peeter Kargu.
  Tänavu oktoobris tootis K-Arvutisalong 1090 arvutit. Mullu samal ajal tootis ettevõte 720 arvutit, kasv üle 50. ?Kasum ei ole suur, praegu on meie jaoks tähtis kasvada,? sõnas Kargu. ?Oleme teinud investeeringuid laiendamisse ja 1. novembril oleme avanud uue, 15. esinduse, mis asub Tartus.?
  Kargu ütles, et erinevalt turuliidritest ML Arvutitest ja Ordist keskendub K-Arvutisalong eeskätt eraklientidele. ?Meie ei trügi riigisektorisse,? sõnas Kargu.
  Selle aasta käibeks prognoosib Kargu ligi 170,5 miljonit krooni, mullu oli käive ligi 84,5 miljonit krooni.
  Paar nädalat tagasi kirjutas Eesti Päevaleht, et tarbijakaitseametile on K-Arvutisalongi kohta sel aastal laekunud 11 kaebust. Kurdetakse selle üle, et firma ei võta pretensioone vastu seadusega sätestatud moel. Lisaks ei ole K-Arvutisalong kinni pidanud tähtaegadest, kui on lubanud seadmete remonti või ümbervahetamist.
  Tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete juht Kristiina Vaksmaa ütles, et K-Arvutisalongi puhul on tegemist kohustusi mitte täitva firmaga, kelle eest võib tarbijaid hoiatada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Selgusid aasta investor ja aasta investeerimistegu Välja anti mitu eripreemiat
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.