6. november 2003 kell 22:00

Artur Kapi muusikapäevad

Muusikapäevade raames avaneb Artur Kapi koloriitne kuju mitmel eri moel. Kontsertidel saab kuulata Artur Kapi koori- ja soololaule, oreli- ja kammerteoseid ning sümfoonilist muusikat. Artur Kapi loomingu kõrval kõlab tema vennapoja Villem Kapi ja poja Eugen Kapi, Mart Saare, Ester Mägi, Lepo Sumera ja Artur Kapi suure eeskuju Johann Sebastian Bachi helilooming. Kontsertidele Tallinnas eelneb 9. novembril Eesti Rahvusmeeskoori kontsert Suure-Jaani kirikus.

Artur Kapi kui orelikunstniku ja -komponisti auks korraldatud uute oreliteoste konkursi finaalkontserti saab tallinlaste järel kuulata ka Pärnu ja Tartu publik.

Eesti Muusikaakadeemias avatakse näitus ja peetakse seminar inspireerituna helilooja tuntuimast soololaulust ?Metsateel?. Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis jagavad helilooja kaasaegsed oma mälestusi andekast muusikust, mõjukast pedagoogist, isepäisest isiksusest, nalja- ja vembumehest.

Muusikapäevade lõppkontserdi eel esitletakse Estonia kontserdisaalis CDd Artur Kapi sümfoonilisest muusikast, eesti sümfonismi lättest ? pani ju Artur Kapp koos Rudolf Tobiasega aluse eesti sümfoonilise muusika arengule.

Suurepärane võimalus tutvuda Suure-Jaani suurmehe, Kappide dünastia väljapaistvaima esindaja loomingu ja isiksusega.

Autor: Kersti Inno

Hetkel kuum