6. november 2003 kell 22:00

Helsingi kutsub investeerimismessile

Kui Tallinna Rahakompass on edukalt seljataga, tasub suunduda järgmisel nädalal Helsingisse tutvuma ürituse suurema venna, Helsingi investeerimismessiga.

Nagu eelmistel aastatel, nii kogunevad ka sellel aastal koos esimese lumega kohalikud investorid ja rahahuviline publik Helsingi Katajanoka linnaosas asuvasse Vanasse sadamasse, et kuulata börsifirmade viimaseid uudiseid ja finantsmaailma nägemusi tuleva aasta arengutest.

Sellel aastal saabub enamik investoritest kuulama tõenäoliselt kommentaare tuleva aasta dividendide kohta. Dividendiaasta tõotab põhjanaabrite juures tulla äärmiselt huvitav, sest teatavasti maksavad ettevõtted Soomes tuleval kevadel viimast korda maksuvabasid dividende.

Analüütikud ootavad üksmeelselt, et enamik firmadest, kelle kontol leidub raha, selle ka tuleval aastal aktsionäridele laiali jagaks. Kindlasti ei ole oodata, et seda teeb Nokia, hoolimata oma kontol seisvast umbes 150 miljardist Eesti kroonist, sest maksumuudatus ei puuduta 92 firma aktsionäridest, kes on välismaalased. Kuid paljudelt teistelt, väiksematelt firmadelt ootavad investorid harukordseid dividende.

Messil on investoritel erakordne võimalus kuulda ettevõtete viimastest arengutest otse mitmete siinsete suurte börsifirmade tippjuhtidelt. Lisaks on Vanas sadamas kohal suur osa siinsetest investeerimisasjatundjatest ? uusi võimalikke kliente otsivad messikülaliste seast nii maaklerid, analüütikud kui ka fondijuhid.

Autor: Tarmo Virki

Hetkel kuum