Ülo Toomsalu • 10. november 2003 kell 6:17

EPL: Eesti aasta parim müügimees on pankur

Reede õhtul lõppes neli päeva kestnud müügiinimeste võistlus, aasta müügiguru tiitliga läks koju Hansapanga osakonnajuhataja Matti Pruul (30).

?Müün alluvatele ja ülemustele ideid ning otsuseid,? vastas üliveenva tämbriga Pruul küsimusele, mida ta siis õigupoolest müüb. Ehk: müügiguru polegi seekord müügimees, vaid ametilt hoopis juht, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Kolleeg saatis meili, et vaata, Matti, selline võistlus on, äkki tahad osaleda, ma ise ei julge,? selgitas vastne guru oma võistlusele sattumist.

Esimene ülesanne sättis võistlejaist müügimehed konkureerivasse automüügisalongi klienti üle lööma. ?Mina pakkusin kliendile abi, ja nii see läks,? tutvustas Pruul oma lahendust.

Võistlus kestis neli päeva, kolmel esimesel päeval lahendati virtuaalkeskkonnas müügiolukordi ? kõik lahendused on huvilistele lugeda. Iga päeva lõpuks löödi punktid kokku ja selgitati välja need, kes edasi pääsesid. Üldse proovis kätt ligi 450 osalejat, ütles üks korraldajatest, CV-Online Baltikumi turundusjuht Tiina Saar. ?Lõpuks valisime välja 150, silmast silma finaali kutsusime 12.? Nii tuli reede pärastlõunal ?müüa? konkurentidele ?ürii silme all maha Alex Lepajõe mustriline tapeet, potilill, kasujälgimise seadeldis, koerte värvimise masin ja muud pudi-padi. ?Lõpp kiskus dramaatiliseks: kustutati tulesid, elekter oli igas mõttes õhus,? kirjeldas võistluse lõppminuteid Saar.

?Matti Pruul oli teistest peajagu üle ? veenev, särav ja mitte pealetükkiv ? juhtus see, mis juhtuma pidi,? iseloomustas väljavalitut ?ürii kokkukutsuja ja ülesannete koostaja Vain SMD konsultant Urmas Purde.

Hetkel kuum