• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaks aktsiat kahe kuu kõrgtasemel

  Reedel kvartali tulemused avaldanud Merko Ehituse ja Harju Elektri (HE) aktsiad on viimastel kauplemispäevadel toimunud tõusu käigus kerkinud ligi kahe kuu kõrgeima tasemeni.
  Merko Ehituse aktsia hind tõusis eile 4,69, 174,46 kroonile, viimati sulgus aktsia hind kõrgemal tasemel 17. septembril. Alates reedel avaldatud tugevatest kvartalitulemustest on aktsia kerkinud 7,7. Käive aktsiast oli tagasihoidlikud 46 tuhat krooni.
  Harju Elektri aktsia kerkis 1,48 107,18 kroonile ehk kõrgeimale tasemele alates 8. septembrist. Harju Elektri aktsiasse investeerides investeeritakse põhimõtteliselt korraga kahte ettevõttesse kuna sõltuvus PKC aktsiatest on väga suur. Hetkel moodustab Harju Elektrile kuuluvate PKC aktsiate turuväärtus Harju Elektri enda turuväärtusest (579 mln krooni) ligi 35.
  Kauplemine oli üldiselt tagasihoidlik. Tehinguid tehti vaid 45. Kokku kogunes käivet 11,7 mln krooni, sellest üle 89 tuli Hansapanga aktsiast, mille hind kerkis 0,66 307,93 kroonile.
  Eesti Telekomi aktsia langes 0,29, 108,90 kroonile, Norma aktsia sulgus samal tasemel kus reedelgi ehk 97,48 kroonil.
  I-nimekirjas tehti üks tehing vaid nii Rakvere Lihakombinaadi kui ka Saku Õlletehase aktsiaga. Rakvere aktsia kerkis tänu laiale ostu- ja müügihinna vahele 6,6. Reedel uuele kõigi aegade kõrgtasemele kerkinud Saku Õlletehase aktsia andis eile hinnas 4,55 tagasi, sulgudes 82,14 kroonil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".