• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Peagi kaduvat haigekassakaarti võib asendada eurokaart

  Järgmisest aastast kaob Eestis vajadus haigekassakaarti kaasas kanda, kuid koos Euroopa Liidus võib Eesti saada uue ?eurokaardi?.

  Sotsiaalministeeriumi tervishoiuosakonna juhataja Ivi Normeti sõnul on Eesti euroliidust ette jõudnud. ?Kaardi tegemine oleks Eestile samm tagasi, kuna oleme loobumas eraldi plastkaardist muude infotehnoloogiliste võimaluste kasuks,? ütles Normet Eesti Päevalehele. ?Seega võib juhtuda, et peaksime hakkama eraldi välja andma nn eurokaarte.?
  Euroopa Parlament hääletab detsembri alguses Euroopa Komisjoni ettepaneku üle asendada seni paberitel kirjas olnud ravikindlustuse andmed elektroonilise kaardiga, mida saaks kasutada teistes Euroopa Liidu riikides.
  Ettepaneku eesmärk on lihtsustada inimeste vaba liikumist euroliidu sees. Esialgu hakkavad koduriigis kindlustatud isikud saama vaid vältimatut arstiabi teise liikmesriigi territooriumil viibides, kuid sisuliselt hakkab kaart asendama Euroopa Liidus kasutusel olevat pabervormi, ütles haigekassa avalike suhete juht Anne Osvet.
  Euroliidu ravikindlustuse kaart tuleb kasutusele alates järgmise aasta juunist.
  Osveti sõnul taotleb Eesti tõenäoliselt üleminekuperioodi ning väljastaks sel ajal plastkaardi asemel andmeid kirjalikult. Pikendust saab taotleda kuni 2006. aastani.
  ?ELi ravikindlustuse kaart muutub esialgse kava järgi digitaalselt loetavaks alles aastal 2008 ning seetõttu ei ole sisuliselt olulist vahet, kas väljastatakse pabervorm või suuremaid tegemiskulusid nõudev plastikkaart,? märkis Osvet.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Endine minister: kui me toidutootjaid ja põllumehi ei aita, tulevad pankrotid
Käimasolev energiahindade kasv paneb kodumaised põllumehed ja toidutootjad väga suure surve alla. Kui valitsus neile konkreetsete abimeetmetega võimalikult kiiresti appi ei tule, siis ähvardab nimetatud sektori ettevõtteid pankrotilaine, kirjutab endine maaeluminister, riigikogu maaelukomisjoni esimees Tarmo Tamm (Keskerakond).
Käimasolev energiahindade kasv paneb kodumaised põllumehed ja toidutootjad väga suure surve alla. Kui valitsus neile konkreetsete abimeetmetega võimalikult kiiresti appi ei tule, siis ähvardab nimetatud sektori ettevõtteid pankrotilaine, kirjutab endine maaeluminister, riigikogu maaelukomisjoni esimees Tarmo Tamm (Keskerakond).
Helsingi börsil käib valus langus
Helsingi börsi indeks on täna teinud suurima languse pärast eelmise aasta aprilli, hommikul alanud valus langus on päeva peale ainult süvenenud, vahendab Kauppalehti.
Helsingi börsi indeks on täna teinud suurima languse pärast eelmise aasta aprilli, hommikul alanud valus langus on päeva peale ainult süvenenud, vahendab Kauppalehti.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Selgusid Eesti edukaimad iduettevõtted
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.