Hansabank Markets: Sakul oli tugev kolmas kvartal

Hansabank Marketsi analüütiku sõnul olid Saku Õlletehase kolmanda kvartali tulemused tugevad.

?Tugev kolmas kvartal oli,? kommenteeris Hansabank Marketsi analüütik Mihkel Torim Saku majandustulemusi.

Ka müük vastas tema sõnul ootustele. ?Kasum oli tunduvalt tugevam, kui

ootasime, prognoosisime kolmandas kvartalis kasumikasvuks 40%, aga tuli pea 100%,? märkis ta. Edukalt on käivitunud Saku uued tootegrupid - siider, kali, limonaad. Samas on ettevõte ka kulusid kärpinud (9 kuu baasil 5%), seda eelkõige tööprotsessi efektiivsemaks muutes. Need kaks asja koos suutsid Torimi sõnul üheksa kuu kokkuvõttes kesise õlleturu olukorra ja plastpudelis õlle pealetungi turul tagasi lüüa. Klaastaara poole pealt pole asjad kõige paremini läinud, aga nii on see kõigil õlletootjatel, mitte ainult Sakul.

Kogu aasta kokkuvõttes prognoosib ekspert suuremat kasumit, kui mullu.

Hansabank Marketsi viimane kasumiprognoos oli 44 mln kr ning käibeprognoos 761 mln krooni. 'Meie müügiprognoos oluliselt ei muutu, aga kasumiprognoosi tõstame,' rääkis Torim.

Saku Õlletehase turuosa oli üheksa kuu kokkuvõttes 42,7%. Analüütiku

andmetel on see mullusega võrreldes langenud. Turule on tulnud rohkemUkrainast ja Venemaalt plastikpudelis odavat õlut. Ka Saku on läinud seda segmenti püüdma. Analüütiku sõnul jääb ka käesoleva majandusaasta dividendiks viis krooni.Saku aktsiat tasub eksperdi sõnul hoida. Hansabank Marketsi hinnasihtaktsiale on hetkel 75 krooni, Torim ei välista ka hinnasihi tõstmist.

Hetkel kuum