• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansabank Markets: Sakul oli tugev kolmas kvartal

  Hansabank Marketsi analüütiku sõnul olid Saku Õlletehase kolmanda kvartali tulemused tugevad.

  ?Tugev kolmas kvartal oli,? kommenteeris Hansabank Marketsi analüütik Mihkel Torim Saku majandustulemusi.
  Ka müük vastas tema sõnul ootustele. ?Kasum oli tunduvalt tugevam, kui
  ootasime, prognoosisime kolmandas kvartalis kasumikasvuks 40%, aga tuli pea 100%,? märkis ta. Edukalt on käivitunud Saku uued tootegrupid - siider, kali, limonaad. Samas on ettevõte ka kulusid kärpinud (9 kuu baasil 5%), seda eelkõige tööprotsessi efektiivsemaks muutes. Need kaks asja koos suutsid Torimi sõnul üheksa kuu kokkuvõttes kesise õlleturu olukorra ja plastpudelis õlle pealetungi turul tagasi lüüa. Klaastaara poole pealt pole asjad kõige paremini läinud, aga nii on see kõigil õlletootjatel, mitte ainult Sakul.
  Kogu aasta kokkuvõttes prognoosib ekspert suuremat kasumit, kui mullu.
  Hansabank Marketsi viimane kasumiprognoos oli 44 mln kr ning käibeprognoos 761 mln krooni. 'Meie müügiprognoos oluliselt ei muutu, aga kasumiprognoosi tõstame,' rääkis Torim.
  Saku Õlletehase turuosa oli üheksa kuu kokkuvõttes 42,7%. Analüütiku
  andmetel on see mullusega võrreldes langenud. Turule on tulnud rohkemUkrainast ja Venemaalt plastikpudelis odavat õlut. Ka Saku on läinud seda segmenti püüdma. Analüütiku sõnul jääb ka käesoleva majandusaasta dividendiks viis krooni.Saku aktsiat tasub eksperdi sõnul hoida. Hansabank Marketsi hinnasihtaktsiale on hetkel 75 krooni, Torim ei välista ka hinnasihi tõstmist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
FI ekspert: intressi fikseerimine on pankadele kasumi võtmise koht
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Analüüsifirma: Pelotoni aktsia on väärt null dollarit
Analüüsifirma New Constructs hoiatas investoreid investeerimise eest niinimetatud zombifirmadesse, mille väärtus turul võib minna nulli. Üks sellistest on treeninguvarustuse tootja Peloton.
Analüüsifirma New Constructs hoiatas investoreid investeerimise eest niinimetatud zombifirmadesse, mille väärtus turul võib minna nulli. Üks sellistest on treeninguvarustuse tootja Peloton.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Raadiohommikus: kõrgharidusest, tööjõust ja e-residentsusest
Käes on kõrgkoolidesse sisseastumise aeg. Kas kõrgkoolid suudavad ette valmistada just neid spetsialiste, keda tööturg vajab? Kui palju välistudengeid on Eestisse oodata?
Käes on kõrgkoolidesse sisseastumise aeg. Kas kõrgkoolid suudavad ette valmistada just neid spetsialiste, keda tööturg vajab? Kui palju välistudengeid on Eestisse oodata?
Kallas Ukraina ja Moldova kandidaatriigi staatusest: see on suurim edasiminek pärast NSVL-i lagunemist
Eile andsid riigijuhid Brüsselis Ukrainale ja Moldovale Euroopa Liidu ametliku kandidaatriigi staatuse. Ka Ukraina presindet Volodõmõr Zelenskõi ütles, et see on nende riigi jaoks üks olulisemaid sündmusi pärast Nõukogude Liidu lagunemist.
Eile andsid riigijuhid Brüsselis Ukrainale ja Moldovale Euroopa Liidu ametliku kandidaatriigi staatuse. Ka Ukraina presindet Volodõmõr Zelenskõi ütles, et see on nende riigi jaoks üks olulisemaid sündmusi pärast Nõukogude Liidu lagunemist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.