• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leedu läänevõrk läks 50% alghinnast kallimalt, idavõrgu ümbrikud jäid avamata

  Leedu elektrivõrkude lääneosa läks eile müüki alghinnast 50% kallimalt, Eesti Energiat huvitava idavõrgu konkursi ümbrikud jäid avamata.

  Eile pidi avatama erastamiskonkursi pakkumised nii ida- kui läänevõrgu kohta. Eile tehti teatavaks küll läänevõrgu VST parim pakkuja VP Market, ent idavõrgu parim pakkuja jäi välja selgitamata. Leedu juhtiva päevalehe Lietuvos Rytase ajakirjanik ?ydrunas Damauskas vahendas Vilniusest, et ilmselt jäid idavõrgu pakkumised avamata, kuna valitsusel on teada, et üks pakkuja, Saksa firma E. ON Energie ei teinud konkreetset pakkumist. ?Praegu otsitakse väljapääsu olukorrast,? ütles Damauskas.
  ?Leedu uhkus ei luba ettevõtet eestlastele müüa,? ütles Damauskas naljaga pooleks. Tema sõnul on praegu kaks võimalust: kas alustada läbirääkimisi eestlastega või tühistada konkurss. Damauskase sõnul on teada, et idavõrgu pakkumiste ümbrikuid ei avata ka täna. Lähematel päevadel peaks Leedu valitsus tegema otsuse, kuidas edasi minna.
  Leedu elektrivõrkude lääneosa 77% osalus müüakse maha alghinnast 50% võtta kallimalt. Alghind oli 359 miljonit litti (1,6 mld kr), parim pakkumine oli 539 miljonit litti (2,4 mld kr). Kui Leedu valitsus arvestas elektrivõrkude erastamisel 700-900 miljoni litiga, siis tõenäoliselt tuleb raha kokku enam kui miljard litti ehk ligi 5 miljardit krooni. Tegemist on Lietuvos Telekomase järel suuruselt teise erastamistehinguga. Telekomase erastatud osaluse eest sai valitsus ligi 2 miljardit litti ehk ligi 9 miljardit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.