Peeter Stamberg • 25. november 2003 kell 13:17

Börsiülevaade: Hansa aktsia langes alla 290 krooni

Hansapanga aktsia langes täna Tallinna börsil alla 290 krooni.

Hansapanga aktsiaga tehti täna kokku 41 tehingut ja hind langes 1,55%, 288,84 kroonile. Käivet kogunes aktsiast 22,4 miljoni krooni eest. Viimati sulgus aktsia nii madalal selle aasta juuli lõpus ehk neli kuud tagasi. Viimase kuuga on aktsia langenud enam kui kümnendiku võrra.

Suurim käive tuli täna Eesti Telekomi aktsiast, mille sulgemishind aga ei muutunud. Aktsia sulgus 102,02 kroonil, käivet tuli väärtpaberist 22,9 miljonit krooni.

Üldine kauplemisaktiivsus oli loid. Mitmekümne miljoni krooniste käivetega kahe suurima turuväärtuse kõrval andis veidigi suurema (779 tuhat krooni) käibe vaid Merko Ehituse aktsia, kuid hind sarnaselt Eesti Telekomile ei muutunud. Põhinimekirjas tehti veel üks tehing Norma aktsiaga. Turvavööde tootja aktsia hind kerkis 0,33%, 95,91 kroonile.

Investorinimekirjas tehti tehinguid vaid kolme aktsiaga seitsmest. Suurima tõusu tegi läbi eile kahe uue tütarettevõtte asutamisest asutanud Viisnurga aktsia, mille hind kerkis 8,49%, 35,99 kroonile.

Fondiemissiooni plaaniva Kalevi aktsia kerkis 0,43%, 36,93 kroonile

Viisnurk ja Kalev on kaks neljast noteeritud ettevõttest, mis seni kvartalitulemusi avaldanud ei ole. Viisnurk peaks tulemused avaldama homme, Kalev on lubanud tulemused avaldada nädala teisel poolel.

Suurima, 5,1%se languse tegi läbi Rakvere Lihakombinaadi aktsia, mis lõpetas 14,55 kroonil.

Hetkel kuum