Ülo Toomsalu • 1. detsember 2003 kell 5:35

EPL: Eesti Energia lööb elektriarve kaheks

Järgmisel aastal hakkavad kliendid elektriarveid saama kahes osas, kus on eraldi näidatud elektri maksumus ja elektri tarbijani toomise maksumus.

?Uutmoodi arveid hakkavad kliendid saama tuleval aastal, aga rohkem me praegu ei täpsusta, sest konkreetne aeg pole veel ära otsustatud,? ütles Eesti Energia pressiesindaja Riina Vändre Eesti Päevalehele.

Muudatus tuleneb jaanuaris Riigikogus vastu võetud ja juulist kehtima hakanud elektrituruseadusest, mille kohaselt peab tarbijale elektri hind olema läbipaistev, arusaadav ja lihtsalt mõistetav. Vastavalt sellele tuleb hind arvel jaotada kaheks osaks: võrguteenuse osaks (ülekanne) ja tootmise osaks (elektrienergia). ?See tähendab, et klient hakkab arvel eraldi nägema võrguteenuse hinda ja elektrienergia hinda,? selgitas Vändre.

Energiaturu inspektsiooni peadirektori asetäitja Margus Kasepalu ütles, et elektrituruseaduse kohaselt peab elektriettevõte elektri hinda ja tootmist eraldi näitama pärast hinnakokkuleppe sõlmimist. ?Ehk pärast hinnatõusu,? möönis ta. ?Aga praegu pole nad meile uut hinnapakkumist esitanud. Põhimõtteliselt on võimalik ka praegused arved kaheks lüüa, aga sel pole sellist efektiivset mõtet nagu siis, kui hind kooskõlastatakse.?

Hetkel kuum