Raivo Sormunen • 1. detsember 2003 kell 22:00

Hansa aktsia taas 300 krooni peal

Hansapanga aktsia peatus eile pärast kahte nädalat taas pealpool 300 krooni joont, täpsemalt 300,42 kroonil (19,20 eurol).

Erinevalt möödunud reedest, mil Hansapanga aktsia vastu tekkis üle poole kuu taas märkimisväärne ostuhuvi, oli eilne päev vaikne. Reedese 37,2 mln kroonise käibe kõrvale oli panga aktsial panna vaid 5,07 mln kroonine käive. Samas piisas sellest Tallinna börsil suurima käibe tiitli saamiseks.

Paarisaja tuhande krooniga jäi käibe poolest maha Eesti Telekom. Viimase aktsia liikus reedese jätkuks kergelt allapoole, sulgudes 100,92 kroonil ehk 0,3% miinuses.

Mingit müügisurvet aktsia osas täheldada ei ole. Kuna aktsia on Londoni börsil noteeritud dollarites ja paratamatult jälgivad osa antud väärtpaberi liikumist just selles valuutas, siis võib aktsia odavnemise taga olla pigem dollari nõrkus.

Eile oma majandusaasta esimese kvartali (lõppes 30. septembriga) tulemused lõpuks teatavaks teinud Kalevi aktsia osas oli tähendada väikest ostuhuvi. Kerge ostuhuvi koos väärtpaberi väikse likviidsusega aitas tõsta kommivabriku aktsia 42,25 kroonini ehk 10,2% plussi. Viimati liikus aktsia antud tasemel septembri keskpaigas.

Teist päeva järjest sai käe valgeks ka võlakirjade nimekiri. Tallinna Sadama võlakirjadega tehti üle 2 mln krooni käivet. Võlakirja hinnaks kujunes 10 249 krooni, mis tähendab väärtpaberi hoidmisel kuni lunastamiseni umbes 3,35% aastatootlust.

Hetkel kuum