• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansa aktsia taas 300 krooni peal

  Hansapanga aktsia peatus eile pärast kahte nädalat taas pealpool 300 krooni joont, täpsemalt 300,42 kroonil (19,20 eurol).
  Erinevalt möödunud reedest, mil Hansapanga aktsia vastu tekkis üle poole kuu taas märkimisväärne ostuhuvi, oli eilne päev vaikne. Reedese 37,2 mln kroonise käibe kõrvale oli panga aktsial panna vaid 5,07 mln kroonine käive. Samas piisas sellest Tallinna börsil suurima käibe tiitli saamiseks.
  Paarisaja tuhande krooniga jäi käibe poolest maha Eesti Telekom. Viimase aktsia liikus reedese jätkuks kergelt allapoole, sulgudes 100,92 kroonil ehk 0,3% miinuses.
  Mingit müügisurvet aktsia osas täheldada ei ole. Kuna aktsia on Londoni börsil noteeritud dollarites ja paratamatult jälgivad osa antud väärtpaberi liikumist just selles valuutas, siis võib aktsia odavnemise taga olla pigem dollari nõrkus.
  Eile oma majandusaasta esimese kvartali (lõppes 30. septembriga) tulemused lõpuks teatavaks teinud Kalevi aktsia osas oli tähendada väikest ostuhuvi. Kerge ostuhuvi koos väärtpaberi väikse likviidsusega aitas tõsta kommivabriku aktsia 42,25 kroonini ehk 10,2% plussi. Viimati liikus aktsia antud tasemel septembri keskpaigas.
  Teist päeva järjest sai käe valgeks ka võlakirjade nimekiri. Tallinna Sadama võlakirjadega tehti üle 2 mln krooni käivet. Võlakirja hinnaks kujunes 10 249 krooni, mis tähendab väärtpaberi hoidmisel kuni lunastamiseni umbes 3,35% aastatootlust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.