Tõnis Arnover • 3. detsember 2003 kell 8:46

Lidl on alustanud Soomes 390 miljoni kroonise kahjumiga

Kauppalehti hinnangul on aasta tagasi Soomes esimesed poed avanud Saksa kaubandusfirma Lidl umbes 390 miljoni kroonises kahjumis.

Lidl ise vaikib kiivalt nii oma majandustulemustest kui poodide arvust ja nende avamise plaanidest.

Soome kaubandusregistri andmeil oli Lidl Suomi esimese tegevusaasta käive 1224 miljonit krooni, mis teeb ühe poe käibeks 63 miljonit krooni. Soome konkurentide arvavates on see suhteliselt nõrk tulemus.

Kahe ja poole aastaga on Lidl kulutanud poodide ehitamisele ja investeerimisele ca 1960 miljonit krooni. Poodide arv on kasvanud 50ni. Juhul kui Lidl peaks käimasoleval tegevusaastal saavutama poe käibeks 78 miljonit krooni, siis teeks see kogukäibeks juba neli miljardit krooni ja tähendaks arvestatavat turuosa lisamist Soomes.

Hetkel kuum