5. detsember 2003 kell 7:21

USA aktsiaindeksid lähenevad ümmargustele numbritele

USA aktsiaturud lõpetasid eilse kauplemispäeva ralliga, Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 18 kuu kõrgeimale tasemele.

Maailma enimjälgitaval aktsiaindeksil <GR#US.^DJI> on nüüdsest 10 000 piirini jäänud tõusta alla 70 punkti ehk 0,70 protsenti. Eilne tõus oli 0,58 protsenti. 9930,82 punktini. Peamiselt tehnoloogiasektori ettevõtete hinnaliikumist peegeldav Nasdaqi koondindeks <GR#US.^IXIC> kerkis 0,44 protsenti 1968,80 punktini.

Ehkki mõlemad indeksid tegid mõõduka tõusu, oli New Yorgi börsi ja Nasdaqi peale kokku langevaid aktsiaid tõusvatest rohkem. See tähendab, et investorid ei ole hindade edasise liikumise suunas kindlad, kommenteeris eilset börsipäeva majandusleht The Wall Street Journal.

Täna avaldatakse novembri tööturunäitajad, mis prognooside kohaselt tulevad väga tugevad. Kui kõik vastab turgude ootustele ja isegi ületavad seda, võib oodata Dow 10 000 punkti ja Nasdaqil 2000 punkti tasemete ründamist.

Hetkel kuum