ÄP fototoimetus • 11. detsember 2003 kell 22:00

Dickensi Inglismaa elustub Endla laval

?19. sajandi menukirjanik Dickens pole tänapäevalgi ajast ja arust?, kommenteeris lavastust Endla dramaturg Ivar Põllu. ?Dickens'it mõistavad need, kelle jaoks soojus, armastus ja headus pole pelgalt tühjad sõnad.? ?Kilk koldel? on lugu mänguasjameistrist Calebist (Jaan Rekkor), kes on oma pimedale tütrele Berthale (Maarja Jakobson) loonud maailmast roosilise ettekujutuse. Temaga mängivad kaasa veovoorimees Peeybingle (Ahti Puudersell) ja selle noor naine Täpike (Liisa Aibel). Tegelikult elavad isa-tütar puuduses ning Calebi ülemus mänguasjavabrikant Tackenton (külalisena Egon Nuter) on õel ja tige vanamees, kes arvab, et võib oma raha eest teha kõike, mis pähe tuleb. Kui aga ühel päeval ilmub välja Tundmatu (Raido Keskküla), paiskub tegelaskonna elu segi. Lahenduse toob hea majavaimu Kilgineiu (külalisena moderntantsija Renate Keerd) sekkumine.

Autor: ÄP

Hetkel kuum